Witajcie! Mam wielki problem. Nadpłaciliśmy wynagrodzenie za czerwiec opiekunce wykonującej specjalistyczne usługi opiekuńcze. Co teraz? Muszę zrobić korektę deklaracji ZUS, opiekunka musi zwrócić nadpłatę i co dalej? Lista wypłat i zestawienie list wypłat do naliczenia wynagrodzenia były sporządzone źle i wszystko się na koniec czerwca pozamykało, teraz przy sprawozdaniach wyszło. Zmieniono zestawienie list a więc naliczenie będzie mniejsze, wypłata poszła większa i wisi nadpłata składki zdrowotnej na 2.. i PD na 225. Czy w jakimś sprawozdaniu muszę to ująć. Bo nadpłaty składek i podatku wyrównam na koniec lipca fizycznie przekazując mniej pieniędzy... Ale chodzi o sprawozdania... Proszę o podpowiedź!
Zrobiłabym korektę listy wypłat. PK.1. naliczono wynagrodzenie......., 2. Należało naliczyć/.......... 3. Różnica ..................... To wszystko zaksięgować. Dla opiekunki dać to do podpisania korektę listy i polecenie przelewu do banku aby wpłaciła te różnię. Zrobiłabym korekty deklaracji. Wykazać zobowiązania w RB 28 S jeśli wyjdzie "coś" na ZUSie do zapłaty, ale sądzę, że to będą należności wiec w RB N z tytułu wynagrodzeń i ZUS. Wszystko da się wyprowadzić....
Dziękuję Ola II za odzew:) Po zaksięgowaniu "wisi" na 231 po WN kwota do zwrotu, na 229 po WN kwota składki zdrowotnej nadpłaconej i na 225 po WN kwota nadpłaconego PD od tego wynagrodzenia. W którym miejscu i które kwoty mam umieścić w Rb-N?
Nie miałam takiego przypadku, ale patrzę w sprawozdanie i: N5 pozostałe należności N5.2(może 11? tutaj poczytaj, lub 4?) z tytułu podatków i składek na ubezpieczenia społeczne to Wn 225 i Wn 229, N5.3 z tytułów innych niż wymienione wyżej Wn 231 (13 gospodarstwa domowe)