Nagrywanie pracownika - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 09 maja 2016, 19:17

Witajcie. Mam problem ze swoim klientem, który odwołał się od decyzji zasiłku celowego (SKO jeszcze nie odpowiedziało), złożył wnioski na następny zasiłek celowy...Będąc dzisiaj u Niego na wywiadzie dziwnie się zachowywał (byłam z koleżanką), na koniec wywiadu poinformował mnie, że będzie wiedział jak wykorzystać ten wywiad, ponieważ wszystko nagrywał. Oczywiście podczas wywiadu rozmawiałam bardzo spokojnie, dało się wyczuć, że mój podopieczny próbuje mnie sprowokować... Stąd moje pytanie...Czy można nagrywać pracownika socjalnego? Jeżeli ktoś posiada wiedzę na ten temat, to proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.
jagoda_09
Praktykant
Od: 09 maja 2016, 19:07
Zajmuję się:

Napisano: 09 maja 2016, 23:46

Można nagrywać i robić zdjęcia każdemu człowiekowi. Nawet jeśli sobie tego nie życzyłaś, klient miał prawo. Jeśli jednak będzie upubliczniał nagranie np. Wrzuci na stronę swojego portalu społecznościowego lub będzie chodził po ulicy i pokazywał innym to nagranie wtedy możesz interweniować i założyć mu sprawę cywilną.
Ja1111111

Napisano: 10 maja 2016, 11:35

zaraz, zaraz, a poinformował przed wywiadem, ze będzie nagrywał????????????
///

Napisano: 10 maja 2016, 12:00

A jeśli nie, to co? O ile wiem, poinformowanie czy też poproszenie o zgodę przed rozpoczęciem nagrywania jest dobrym obyczajem, ale w żaden sposób nie usankcjonowanym prawnie. Jeśli chodzi o prawo, to tak jak pisze Ja11111111.
jerzozwierz
Referent
Od: 17 sty 2006, 23:22
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem