marnotrawstwo własnych środków? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 10 maja 2016, 8:42

Ostatnio klientka, która korzysta z pomocy, po otrzymaniu 500+ dokonała zakupu drogich garnków, takich za kilka tysięcy złotych, dodam, że w rodzinie jest bardzo dużo innych potrzeb do zaspokojenia w pierwszej kolejności. Klientka twierdzi, że kupiła to za własną wypłatę i będzie spłacać "ze swoich zarobionych pieniędzy". Jak się tak nad tym zastanawiam, to mam coraz więcej wątpliwości czy to nie jest marnotrawstwo własnych środków i powód do odmowy pomocy? I jeszcze ten fakt, że zbiegło się to z wypłatą 500+, czyli pieniędzy "świętych, nietykalnych, niewliczalnych" o jakich nawet nie wolno pytać klientów ;) Jakie jest wasze zdanie i może własne doświadczenia?
Mirabella

Napisano: 10 maja 2016, 9:33

Jestem jak najbardziej za odmową. w głowach im się przewraca od tych 500 + i szastają kasą na lewo i prawo. A do OPS i tak przychodzą, pomimo tak dużej pomocy od państwa. ODMOWA
xxx8

Napisano: 10 maja 2016, 10:27

Momentami zastanawia mnie, kto pracuje w MOPR/MOPS/OPS ? Kobieta nie przepiła tych pieniędzy, nie przegrała na tzw. "maszynach", nie przećpała ! Czy nie za bardzo integrujecie w prywatność petentów? Będzie w tych garnkach gotować obiady dzieciom. Każdy dobry ekonomista powie, że biedni powinni kupować towary trwałe, a to znaczy droższe. Takie garnki posłużą lata, a nie wyrzuci po roku i znowu będzie kupować nowe. Skąd w Was tyle zawiści? Nie dostaliście 500+ z jakiś powodów i stąd tyle w Was jadu?
proszę

Napisano: 10 maja 2016, 11:32

sratatata........... jaka zawiść? gary za kilka tysi to nie art. pierwszej potrzeby, za swoje i owszem niech se kupuje co chce ale niech nie łazi po opiekach , bo tam jest kasa z moich podatków.
ja też proszę

Napisano: 10 maja 2016, 13:03

garnki za kilka tysięcy a składa wniosek o zasiłek?
Ludzie to mają tupet....
Odmowa - najwyżej się odwoła i będzie jasność z sko
kolo32

Napisano: 10 maja 2016, 14:01

do PROSZĘ: a jak to się ma do innych klientów, którzy rozsądniej dysponują swoim budżetem? Nie mam nic przeciwko garnkom, ale może trochę tańszym i też dobrym? W tej rodzinie jest bardzo dużo innych potrzebnych spraw do załatwienia. Jeśli już miałabym być - jak sugerujesz złośliwa, to powiedziałabym, że nie ma na czym dobrze tych garnków postawić.Dziękuję wszystkim za odzew,zawsze dobrze poznać inny punkt widzenia. Czekam na więcej komentarzy.Pozdrawiam
Mirabella

Napisano: 10 maja 2016, 14:07

Odmowa
BadAss

Napisano: 10 maja 2016, 15:05

Mirabella pisze:do PROSZĘ: a jak to się ma do innych klientów, którzy rozsądniej dysponują swoim budżetem? Nie mam nic przeciwko garnkom, ale może trochę tańszym i też dobrym? W tej rodzinie jest bardzo dużo innych potrzebnych spraw do załatwienia. Jeśli już miałabym być - jak sugerujesz złośliwa, to powiedziałabym, że nie ma na czym dobrze tych garnków postawić.Dziękuję wszystkim za odzew,zawsze dobrze poznać inny punkt widzenia. Czekam na więcej komentarzy.Pozdrawiam
Napisałaś, że te nieszczęsne garnki będzie spłacać z zarobionych przez siebie pieniędzy. Zawsze można inaczej dysponować budżetem i zamiast paru plastrów szynki kupić pół kg mortadeli :) Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Również pozdrawiam
proszę

Napisano: 10 maja 2016, 15:57

Dla rozluźnienia nerwów: https://www.youtube.com/watch?v=2m9ol_d ... e=youtu.be

Pozdrawiam wszystkich odmawiających :)
proszę

Napisano: 10 maja 2016, 17:01

proszę pisze:Dla rozluźnienia nerwów: https://www.youtube.com/watch?v=2m9ol_d ... e=youtu.be

Pozdrawiam wszystkich odmawiających :)
https://www.youtube.com/watch?v=PlrkhAnvdcM#t=5s
samotny anioł
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 25 kwie 2016, 5:56
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x