najem a ryczałt - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 31 lip 2015, 12:43

"moje" decyzje trafiają do SKO Szczecin a więc ja nie zagłębiam się w orzecznictwa innych WSA bo co kraj to obyczaj i dla mnie jest wiążące orzecznictwo obowiązujące w Szczecinie ...... po prostu nie szukam dziury w całym
Od wielu lat przyjąłem taką zasadę - jeśli mam jakąś "gardłową" sprawę dzwonie do Pani Teresy przewodniczącej składu orzekającego i wspólnie uzgadniamy stanowisko radzę również robić podobnie w swoich ośrodkach bo to uprości sprawę im i nam
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 01 sie 2015, 9:06

Niezależnie od wyroków, niech ktoś podpowie jak urzędnik ma obiektywnie i jednoznacznie ustalić właściwą stawkę energii. Póki nie ustalimy, nie możemy nic naliczyć.

Urzędnik nie może pytać zakładu energetycznego, bo nie wiadomo który ma wybrać (!!!).
Gdybyśmy nawet wybrali zakład, to z kolei nie wiadomo która taryfa itd.
Z poprzedniego postępowania można byłoby przyjąć, ale zakładamy, że poprzednich nie było.
Od sąsiadów też nie można, bo po pierwsze nie wiadomo czy tacy są, a przede wszystkim, sąsiad ma prawo wybrać innego dostawcę lub inną taryfę.
Czy ktoś ma jeszcze inny pomysł???

Rozważam sytuację, że nie było wcześniejszych postępowań ani rachunków. Jeśli takie były, to nieco zmienia sytuację.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 03 sie 2015, 14:33

a co w sytuacji jeśli wcześniej wnioskodawca miał dodatek i ryczałt bo miał prąd i rachunki dostarczał a później ten prąd mu odcieli bo nie opłacał rachunków?
InspektorA

Napisano: 03 sie 2015, 21:24

Ano, jak wiadomo są 2 szkoły:
1) nie przyznać ryczałtu
2) przyznać ryczałt.
Osobiście widzę możliwość naliczenia w oparciu o wcześniejsze dane.

Istotny argument pojawił się właśnie w wątku viewtopic.php?f=11&t=207185175
Wobec niego jeszcze bardziej nie wiadomo.
Albo tak: jeśli chcemy zrobić dobrze wnioskodawcy, to ryzykujemy ryczałt, jeśli zaś boimy się tego ryzyka, to nie przyznajemy ryczałtu. W tym drugim przypadku można zasugerować odwołanie, a odpowiedzialność przejdzie na SKO.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x