nalezności komornicze- dług - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 20 mar 2024, 8:54

Witam serdecznie,
Pani ma ściągane co miesiąc z emerytury przez komornika po 320,22 tytułem nakazu platniczego w postępowaniu upominawczym. Jest to dług wynikający z niespłaconej pożyczki, czy to odejmuję od dochodu Pani, wystarczy mi potwierdzenia wpływu dochodu za 3 miesiące (tylko emerytura- należność), czy potrzebuję zaświadczenie od komornika????
Podrawiam serdecznie
urzędas
julia1020
Stażysta
Od: 29 sty 2021, 11:55
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe, dodatki energetyczne, najem lokali.

Napisano: 20 mar 2024, 9:51

julia1020 pisze:
20 mar 2024, 8:54
Witam serdecznie,
Pani ma ściągane co miesiąc z emerytury przez komornika po 320,22 tytułem nakazu platniczego w postępowaniu upominawczym. Jest to dług wynikający z niespłaconej pożyczki, czy to odejmuję od dochodu Pani, wystarczy mi potwierdzenia wpływu dochodu za 3 miesiące (tylko emerytura- należność), czy potrzebuję zaświadczenie od komornika????
Podrawiam serdecznie
jeśli jest emerytura to od kwoty brutto odejmujesz tylko składkę zdrowotną i podatek jeśli jest...komorniczych należności nie odejmujesz. Najlepiej mieć zaświadczenie z Zus-u...Krus-u...nie wiem kto emeryture wypłaca ...
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 20 mar 2024, 11:18

julia1020 pisze:
20 mar 2024, 8:54
Witam serdecznie,
Podrawiam serdecznie
Nie, tego nie odejmujesz. Nie potrzebujesz żadnego zaświadczenia od komornika. Możesz wziąć od wnioskodawcy oświadczenie, że potrącenia komornicze nie wynikają z nalezności alimentacyjnych.
Z uwagi na RODO, bezpieczniej będzie nie posiadać w aktach informacji, że są to niespłacone pożyczki
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x