Naprawa aparatu słuchowego
- Włóczykij
- Stażysta
- Zajmuję się: Dofinansowania ze środków PFRON
- Kontakt:
Naprawa aparatu słuchowego
Osoba zwróciła się do nas z wnioskiem o dofinansowaniem naprawy aparatu w ramach zaopatrzenia w przedmioty ortop. itd., z fakturą pro-forma bez zlecenia (NFZ nie dofinansowuje). Stopień umiarkowany, więc karencja na aparat 5 lat. W tej sprawie oczywiście negat, ale może w ramach barier w komunikowaniu się...?
Mieliście kiedyś taki przypadek?
Mieliście kiedyś taki przypadek?
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: Naprawa aparatu słuchowego
przedmioty medyczne jak aparaty słuchowe tylko w ortopedycznych na zlecenie, nie mieszaj zadań
-
- Referent
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
Dodam tylko że naprawa (ani aparatów słuchowych, ani protez) nie może być dofinansowana że środków PFRON (pomimo refundacji NFZ).
Dofinansowujemy do ZAOPATRZENIA, a nie do naprawy już posiadanych przedmiotów ortopedycznych.
Dofinansowujemy do ZAOPATRZENIA, a nie do naprawy już posiadanych przedmiotów ortopedycznych.
- Włóczykij
- Stażysta
- Kontakt:
Rozumiem, że nie przyznajecie dofinansowania do wymiany leja w protezie, czy wymiany kosza biodrowego? My zawsze takie wnioski realizowaliśmy...Pcprnowa pisze: 15 mar 2021, 20:05 Dodam tylko że naprawa (ani aparatów słuchowych, ani protez) nie może być dofinansowana że środków PFRON (pomimo refundacji NFZ).
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
U nas, jeżeli tylko jest zlecenie z NFZ to też dofinansowujemy.
-
- Referent
- Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Pojedyncze bo pojedyncze, ale takie wnioski kiedyś mi się trafiły i też realizowałem.
-
- Referent
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
My nie dofinansowujemy do napraw, mam na to interpretację, której niestety nie mogę tu zamieścić bo wyświetla mi się taki komunikat "przestrzeń na dysku przeznaczona na załączniki została już zapełniona" 

- wolfnash
- Referent
- Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.
- Kontakt:
Pcprnowa pisze: 23 mar 2021, 11:47 My nie dofinansowujemy do napraw, mam na to interpretację, której niestety nie mogę tu zamieścić bo wyświetla mi się taki komunikat "przestrzeń na dysku przeznaczona na załączniki została już zapełniona"
[/qu
Jeżeli nie da się mimo wszytko dodać tej interpretacji na czacie, mogę prosić na maila?
[email protected].
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
usuń ze swojego profilu załączniki, które kiedyś zamieściłaśPcprnowa pisze: 23 mar 2021, 11:47 My nie dofinansowujemy do napraw, mam na to interpretację, której niestety nie mogę tu zamieścić bo wyświetla mi się taki komunikat "przestrzeń na dysku przeznaczona na załączniki została już zapełniona"![]()
- Włóczykij
- Stażysta
- Kontakt:
Mam prośbę o zamieszczenie ww. interpretacji tu na forum.
Oprócz Naprawa aparatu słuchowego - PFRON - zadania powiatów przeczytaj również:
System Krabat - nowoczesna forma hipoterapii
Turnusy rehabilitacyjne
Sport, kultura, turystyka...
MODUŁ IV
Pieluchomajtki 3 miesiące
Asystent Osobisty Osoby Niepełnosprawnej
POŚP Dom Dziecka
specjalistyczny stół pielęgnacyjny do terapii Bobath i Vojty
Likwidacja barier technicznych
bariery w komunikowaniu się
Turnusy rehabilitacyjne
CIEKAWY PRZYPADEK