Następny kwiatek SP nowe i Stare i dwa orzeczenia w obiegu - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 27 mar 2024, 14:27

Ja chyba się wykończę z tymi przepisami. Mam kobietę troje dzieci wszystkie niepełnosprawne.
Owa Pani bierze na dzień dzisiejszy stare SP na jedno z dzieci. Zasiłki pielęgnacyjne na wszystkie. Przychodzi wczoraj dzierży w dłoni nowe orzeczenie jednego z dzieci- nie miała punktu 7 na owo dziecko nie odwołała się od decyzji - za to złożyła w grudniu 2023 r. nowy wniosek o wydanie kolejnego orzeczenia o niepełnosprawności w celu uzyskania SP. No i owe orzeczenie z 7 i 8 dostała chyba 20 marca 2024 . Teraz chce zrezygnować ze starych zasad ( chyba) i przejść na nowe co by dostać podwyższenie na to dziecko. No i teraz co :cry: :cry: :cry:
SP na starych za marzec wypłacone na inne dziecko - wniosek na komisję na drugie złożony w grudniu 2023 r. Myśli że dostanie wyrównanie SP z podwyższeniem od stycznia 2024 r. Moim zdaniem mogę jej przyznać dopiero od kwietnia 2024 po rezygnacji ze starych zasad ?? Dobrze myślę ??? Nie złożyła jeszcze rezygnacji ani wniosku na nowe bo jej kazałam przemyśleć.
Hawcia
Referent
Od: 19 kwie 2022, 12:20
Zajmuję się: świadczenia rodzinne fundusz alimentacyjny dodatek osłonowy

Napisano: 27 mar 2024, 14:32

żeby mogła złożyć na nowychh to z obiegu prawnego musi zniknąć na starych - to tak w dużym skrócie ;-) Dopiero jak uchylisz na starych na wniosek strony - np podanie i decyzja wyjdzie z obiegu to możesz przyznać na nowych nawet podwyższenie ale nie wcześniej
pinka2022
Starszy referent
Od: 30 lis 2022, 12:20
Zajmuję się: ZR/FA/ŚP/ZP/ŚW

Napisano: 27 mar 2024, 14:34

Hawcia pisze:
27 mar 2024, 14:27
Moim zdaniem mogę jej przyznać dopiero od kwietnia 2024 po rezygnacji ze starych zasad ?? Dobrze myślę ???
Dobrze. Uchylisz stare od kwietnia i jak się uostateczni to będzie po zawodach :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x