nauka trwa do kwietnia 2016 - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 20 paź 2015, 10:36

witam mam wniosek chłopaka na fa
na zaswiadczeniu ze skzoły ŻAK napisane jest ze uczeszcza do klasy LO dla dorosłych i nauka trwa do kwietnia 2016

czy nalezy mu sie FA ?
jezeli tak to do kiedy ?
do kwietnia ? czy do sierpnia ?

sory ale zajmuje sie wyłacznie ZR i zastpuje chwilowo kolezanke i nie wiem jak to u was robicie ?
zuzaa

Napisano: 20 paź 2015, 10:53

do kwietnia 2014
ohoho

Napisano: 20 paź 2015, 10:53

miało byc do kwietnia 2016 ;)
ohoho

Napisano: 20 paź 2015, 11:29

Robię decyzję do końca okresu świadczeniowego, zakładając warunek, że musi dostarczyć zaświadczenie o kontynuowaniu nauki. Zaświadczenie ze szkoły nie jest dla mnie podstawą, bo klientka może od maja iść do innego LO i technikum, może iść na studia i gdzie jej się podoba. Jeśli dostarczy w maju zaświadczenie o kontynuacji nauki, realizacja decyzji idzie dalej - jeśli nie, uchylenie po warunku.
Nigdy nie robię decyzji czasowych, jedynie w przypadku np. ukończenia 25. roku życia lub wtedy, gdy upływa termin orzeczenia.
kawa i ciasto

Napisano: 20 paź 2015, 11:30

Jeszcze bierzesz pod uwagę, do kiedy trwa rok szkolny.
kawa i ciasto

Napisano: 20 paź 2015, 11:59

decyzje trzeba wydac na okres świadczeniowy, w ustawie jest zapis ze ustala sie na okres świadczeniowy, jak uznajesz ze do kwietnia to musisz napisac w decyzji ze przyznajesz do kwietnia i odmawiasz od maja do wrzesnia i uzasadnic dlaczego odmawiasz.

A tak jak pisza wyzej moze przeciez ta osoba w maju pójsc do innej szkoły, ja bym sprawdziala czy podpsiała na wniosku ze w kolejnym roku szkolnym bedzie sie uczyc, jezeli tak dałabym do wrzesnia. Osoba powinna w maju przyniesc kolejne zaswiadczenie że sie uczy dalej albo zrezygnowac. Zawsze mozesz oficjalnie wezwac do udzielenia wyjasniem, nawet w czasie realizacji decyzji pod rygorem wstrzymania wypłaty
ciiii

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x