nemezis? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 01 lip 2015, 12:49

czy pracuje ktos w programie nemezisz?
JA 85

Napisano: 01 lip 2015, 13:56

tak, ja
mari023

Napisano: 01 lip 2015, 14:02

ja tez
jupka

Napisano: 02 lip 2015, 7:31

mam pytanie, jestem nowa i mam problem. Poprzedniczka zrobila blad mianowicie DA ma zasądzone alimenty na 2 corki, przy przyznawaniu decyzji wierzycielce na corki wprowadzila dla jednej corki jako DA ojca dziecka a dla drugiej zamiast Da wprowadzila ta druga corke ktora jest uprawniona do alimentow jako DA tej drugiej corki, niewiem co teraz zrobic bo w decyzji o zwrocie liczy mi polowe kwoty ktora ma do splacenia. wie ktoś jak to cofnąc ? to jest juz zamkniet okres .
GOPSŚwiadczenia37
Starszy referent
Od: 06 mar 2015, 14:06
Zajmuję się:

Napisano: 02 lip 2015, 7:44

bo mam takie pytanie
wierzyciel zawsze na dwie osoby otrzymywał 900,00 zł aliemntów na konto bankowe
w czerwcu poszła mu wypłata tylko na jedna osobe.
nie wiem czy moja poprzedniczka zaznaczyla cos w systemie
bo ta druga uzyskała pełnoletnosc w maju.
i teraz nie wiem dlaczego nie poszło 900,00.
a ta pełnoletnia osoba dopiero pod koniec czerwca złoyła wniosek na siebie ale w tej sprawie nic jeszcze nie ruszalam w systemie.
JA 85

Napisano: 02 lip 2015, 8:57

Do JA 85. Podejrzewam, że poprzedniczka nie wpisała temu dziecku szkoły i przyznała FA tylko do ukończenia 18 roku życia. jeżeli ta 18latka złożyła swój wniosek pod koniec czerwca, to wydaj jej decyzję i spłać czerwiec w lipcu
Agnieszka62

Napisano: 02 lip 2015, 9:14

GOPSŚwiadczenia37 pisze:mam pytanie, jestem nowa i mam problem. Poprzedniczka zrobila blad mianowicie DA ma zasądzone alimenty na 2 corki, przy przyznawaniu decyzji wierzycielce na corki wprowadzila dla jednej corki jako DA ojca dziecka a dla drugiej zamiast Da wprowadzila ta druga corke ktora jest uprawniona do alimentow jako DA tej drugiej corki, niewiem co teraz zrobic bo w decyzji o zwrocie liczy mi polowe kwoty ktora ma do splacenia. wie ktoś jak to cofnąc ? to jest juz zamkniet okres .

To będzie trudniejsza sprawa. Jeżeli zamiast dłużnika została wpisana córka (to na pewno wyświetla się też wśród dłużników alimentacyjnych). widzę tu dwa wyjścia. trudniejsze - zgrać bazę, wysłać do programistów, aby odblokowali wszystkie listy wypłat, usunąć decyzję, poprawić wniosek, wydac na nowo decyzję, zatwierdzić wszystkie listy wypłat.

Drugi sposób - założyć postępowanie dla tej córki jako dłuznika, wydać jej decyzję o zwrocie (tylko w programie- będzie potrzebna gdy dłużnik zacznie spłacać), natomiaast do decyzji dla dłuznika dopisać z ręki zadłużenie,
Agnieszka62

Napisano: 02 lip 2015, 10:48

OKI DZIEKUJE AGNIESZKA62
JA 85

Napisano: 02 lip 2015, 12:27

Dzięki Agnieszka62, zrobie ten sposób drugi, będzie łatwiej
GOPSŚwiadczenia37
Starszy referent
Od: 06 mar 2015, 14:06
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU