Nemezis- wpłaty dłużników - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 29 maja 2025, 9:44

Nie wiem czy ja dobrze robię. Gdy przychodzi wpłata dłużnika robię zestawienie prognozowanych zobowiązań i potem sama wklepuje kwoty najpierw odsetki we wszystkich okresach (poczynając od najstarszego) potem należność główną. Wiem, że w innych programach wpisuje się tylko jedną kwotę. Wpisuje się całą wpłatę dłużnika i system sam pięknie podzieli na odsetki i należność. Czy w Nemezis jest taka opcja? Czy trzeba samemu dzielić na okresy itp. Może ja o czymś nie wiem.... i dokładam sobie roboty?
Edyttta
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:00
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny

Napisano: 29 maja 2025, 11:14

Sprawdzam w zestawieniach, która jest najstarsza zaległość. Poźniej szukam tego rozpoczecia postępowania->nowe zdarzenie-> przekazanie przez komornika sądowego należności wyegzekwowanych od dłużnika alimentacyjnego... ->ustawiam datę( data wpłaty dłuznika do komornika) -> wybieram komornika od którego otrzymałam wpłatę -> wpłata dot. należności z tyt.otrzymanych przez osobę uprawniona ....Po wpisaniu kwoty, system sam mi dzieli, jaka część kwoty idzie na co
KaliAli
Praktykant
Od: 24 mar 2025, 14:05
Zajmuję się: Fundusz, rodzinne, mieszkaniówki, bony, dodatki- niekluczowy pracownik

Napisano: 29 maja 2025, 11:14

Jestem od niedawna na funduszu, ale tak mnie nauczono
KaliAli
Praktykant
Od: 24 mar 2025, 14:05
Zajmuję się: Fundusz, rodzinne, mieszkaniówki, bony, dodatki- niekluczowy pracownik

Napisano: 29 maja 2025, 11:43

to i ja tak działam. Sporo się nad tym schodzi jak większe wpłaty. Rozmawiałam z osobami, które mają inny system i wpisują tylko wpłatę dłużnika i system sam podzieli na okresy i odsetki. Ile miej roboty.
Edyttta
Referent

Napisano: 29 maja 2025, 12:28

Edyttta pisze:
29 maja 2025, 11:43
to i ja tak działam. Sporo się nad tym schodzi jak większe wpłaty. Rozmawiałam z osobami, które mają inny system i wpisują tylko wpłatę dłużnika i system sam podzieli na okresy i odsetki. Ile miej roboty.
Ja tak mam w sygnity :) Wprowadzam automatycznie i samo rozdziela i wyskakuje ci info ile na odsetki, należnośc głowna itp
Wik7.
Referent
Od: 07 sty 2025, 15:56
Zajmuję się: FA

Napisano: 30 maja 2025, 13:24

Zachęcamy do zapoznania sie z opisem
https://info-r.pl/static/filemanager/fi ... owania.pdf

Pozdrawiamy
INFO-R Sp.j.
INFO-R Sp.J.
Stażysta
Od: 02 wrz 2010, 10:37
Zajmuję się:

Napisano: 02 cze 2025, 7:31

My z tego powodu m.in. zmieniliśmy program, nie było takiej opcji parę lat temu i też tak wprowadzałam, teraz podobno się to zmieniło.
Franna
Stażysta
Od: 13 mar 2025, 12:59
Zajmuję się: FA i ŚR + wszelkie świadczenia osłonowe

Napisano: 02 cze 2025, 21:07

Franna pisze:
02 cze 2025, 7:31
My z tego powodu m.in. zmieniliśmy program, nie było takiej opcji parę lat temu i też tak wprowadzałam, teraz podobno się to zmieniło.
Tak z ciekawości - jak ogarnęliście przenosiny w praktyce?
Jakąś migracją danych ze starego do nowego programu?
Czy ręczne odtwarzanie tych danych?

Wszystko poszło zgodnie z planem czy były jakieś trudności?
D.C.
Stażysta
Od: 26 cze 2024, 20:01
Zajmuję się: ŚR, FA, DM, KDR, CP i inne

Napisano: 16 cze 2025, 14:38

Zachęcamy do zapoznania sie z opisem
https://info-r.pl/static/filemanager/fi ... owania.pdf

Pozdrawiamy
INFO-R Sp.j.

ten sposób też nie załatwia sprawy. Sami nadal musimy pilnować rozpoczęć postępowania. I uważać na kwoty. W innych programach (np. Sygnity) dłużnik wpłacił np. 1000. Pracownik wpisuje do systemu 1000 i tyle. Program sam podzieli na okresy, odsetki, należności główne. I to jest ułatwienie pracy. Zastanawiam się czemu w Nemezis nie ma takiego rozwiązania. To ułatwiłoby nam życie....
Edyttta
Referent

Napisano: 17 cze 2025, 21:32

Edyttta pisze:
16 cze 2025, 14:38
W innych programach (np. Sygnity) dłużnik wpłacił np. 1000. Pracownik wpisuje do systemu 1000 i tyle. Program sam podzieli na okresy, odsetki, należności główne. I to jest ułatwienie pracy. Zastanawiam się czemu w Nemezis nie ma takiego rozwiązania. To ułatwiłoby nam życie....
...ale utrudniłoby życie dostawcy programu :)
D.C.
Stażysta
Od: 26 cze 2024, 20:01
Zajmuję się: ŚR, FA, DM, KDR, CP i inne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x