niby wiadomo, ale nie wiadomo co z tymi zaświadczeniami
niby wiadomo, ale nie wiadomo co z tymi zaświadczeniami
Co z tą podstawową opieką zdrowotną? Czy lekarz prywatny bez podpisanej umowy z NFZ się liczy? Ile osób, tyle głosów. Jak to w końcu jest, bo ja już jestem kompletnie skołowana.
Re: niby wiadomo, ale nie wiadomo co z tymi zaświadczeniami
każdy lekarz może wystawić, tylko dentyście nie wolno
każdy lekarz może wystawić, ale czy musi mieć podpisaną umowę z NFZ???
a gdzie pisze że musi miec umowę z NFZ- lekarz musi okreslić że udzialał opieki medycznej zgodnie z tym co na zaświadczeniu. Na zaświadczeniu jest też miejsce na pieczątkę z podstawowej opieki zdrowotnej lub praktyki lekarskiej. Skąd zatem interpretacja że musi być umowa z NFZ- może ja czegoś nie rozumiem ?
I jak mamy to sprawdzać czy lekarz ma umowę z NFZ- przepis mówi tylko o przedstawianiu zaświadczenia?
I jak mamy to sprawdzać czy lekarz ma umowę z NFZ- przepis mówi tylko o przedstawianiu zaświadczenia?
interpretacja powstała na gruncie ustawy o świadczeniach z opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych, w której jest definicja podstawowej opieki zdrowotnej. stąd wyciągnięto wniosek, że podstawowa opieka zdrowotna to taka finansowana ze środków publicznych, czyli NFZ.
nie wiem czy są jeszcze jakieś przepisy odnośnie tego, bo już się pogubiłam
nie wiem czy są jeszcze jakieś przepisy odnośnie tego, bo już się pogubiłam

ale Zosiu nigdzie nie pisze że masz korzystać tylko i wyłącznie z podstawowej opieki zdrowotnej - w nagłówku ma być piecżątka POZ lub praktyki lekarskiej- nadal nie rozumiem skąd ten NFZ
Oprócz niby wiadomo, ale nie wiadomo co z tymi zaświadczeniami - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
nienaleznie pobrane
utrapienie - becikowe
POMOCY becik
wnioskodawca
becikowe-Anglia
nienależne pobrane za 2007
co w podstawie prawnej do becika teraz i po 1.11. PROSZĘ
nienależnie pobrany zr i fa
jeszcze raz o prywatnych gabinetach
umorzenie nienaleznie pobranych świadczeń
DECYZJA UCHALĄCA/ POTRĄCENIE
nienależnie pobrany zasiłek rodzinny