nie przedłużyłam dodatku COVID-19 i co teraz - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 01 wrz 2023, 13:13

W marcu br. robiłam decyzję zmieniającą zasiłku rodzinnego gdzie od lipca 2021 przedłużałam dodatek z tytułu kształcenia i rehabilitacji na podst.15h, dzisiaj chcąc zrobić kolejną decyzję zmieniającą tej osobie na podstawie art.23 zobaczyłam, że od kwietnia nie miała dodatku z tytułu kształcenia i rehabilitacji, czy mogę jej teraz to wyrównać, czy już po prostu zostawić i czekać na kontrolę czy to wyłapią, jak to ogarnąć?
olik
Referent
Od: 16 paź 2017, 14:58
Zajmuję się: księgowość, świadczenia rodzinne

Napisano: 01 wrz 2023, 13:24

olik pisze:
01 wrz 2023, 13:13
W marcu br. robiłam decyzję zmieniającą zasiłku rodzinnego gdzie od lipca 2021 przedłużałam dodatek z tytułu kształcenia i rehabilitacji na podst.15h, dzisiaj chcąc zrobić kolejną decyzję zmieniającą tej osobie na podstawie art.23 zobaczyłam, że od kwietnia nie miała dodatku z tytułu kształcenia i rehabilitacji, czy mogę jej teraz to wyrównać, czy już po prostu zostawić i czekać na kontrolę czy to wyłapią, jak to ogarnąć?
A jak kontrola nie wyłapie błędu to co, problem rozejdzie się po kościach, a beneficjent nadal będzie stratny ?
Wygląda, jak kilkumiesięczna bezczynność organu ? Podpowiedz beneficjentowi, aby złożył ponaglenie do SKO i następnie skargę do WSA na bezczynność i przewlekłość organu. :mrgreen:
-----------
Krzysztof :mrgreen:
Krzysztof
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 04 sty 2014, 2:06
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej

Napisano: 01 wrz 2023, 13:33

Moim zdaniem na dzień dzisiejszy można przedłużyć na podstawie art. 23 i 26 ustawy z dnia 09.03.2023 r. o zmianie ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów oraz niektórych innych ustaw
BMRT
Praktykant
Od: 09 wrz 2020, 10:06
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, dobry start, świadczenia wychowawcze, dodatek mieszkaniowy, karta dużej rodziny, dodatek energetyczny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x