nie rozumiem zalecenia archwium - Wsparcie kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem”

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 27 sty 2017, 14:34

nakazano mi w paragrafie 2 proszę określić klasom końcowym 570, 571, 572 kategorie archiwalne
w zarządzeniu które przesłałam do archiwum miałam taki zapis nie wiem co mam zmienić:
57 – Realizacja świadczeń wsparcie kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem”
570- Przepisy i wyjaśnienia dotyczące obsługi świadczeniach
571-Planowanie i sprawozdawczość w zakresie realizacji świadczenia wsparcie kobiet i rodzin „Za życiem”
572- świadczenie jednorazowe z tytułu urodzenia się żywego dziecka z ciężkim i nieodwracalnym upośledzeniem albo nieuleczalną chorobą zagrażającą życiu
Gość

Napisano: 30 sty 2017, 11:00

myślałam że mam już nadane dobre numery archiwalne
Gość

Napisano: 30 sty 2017, 13:22

kategoria archiwalna to okres przechowywania akt np. B-10, B 2, B5 itp. nie wiem czo o to Ci chodzi bo trochę chaotycznie piszesz
kropka86
Starszy referent
Od: 10 sty 2016, 21:21
Zajmuję się: ŚR,FA,ZDO i inne

Napisano: 30 sty 2017, 13:25

jeśli macie jednolity rzeczowy wykaz akt uzgodniony z archiwum to dodatnie nr i kategorii archiwalnych to nie problem, bo kategoria archiwalna będzie powielona.
kropka86
Starszy referent

Napisano: 30 sty 2017, 14:28

Zarządzenie Nr 1/2017
Kierownika Ośrodka Pomocy Społecznej z dnia 10 stycznia 2017

w sprawie wprowadzenia zmian w jednolitym rzeczowym wykazie akt Ośrodka Pomocy Społecznej

Na podstawie art. 6 ust. 2 ustawy z dnia 14 lipca 1983 r. o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach (Dz. U. Z 2016 r.., poz. 1506) oraz § 23 pkt. 2 i 3 Regulaminu Organizacyjnego Ośrodka Pomocy Społecznej

zarządza się co następuje:

§1Wprowadza się zmiany w Zarządzeniu Kierownika Ośrodka Pomocy Społecznej wz dnia 7 stycznia 2013 roku „Jednolity rzeczowy wykaz akt” stanowiący załącznik Nr do Zarządzenia
§2 W jednolitym rzeczowym wykazie akt stanowiącym załącznik nr 2 do Zarządzenia Nr 1/2013 Kierownika Ośrodka Pomocy Społecznej w Osieku z dnia 7 stycznia 2013r. dodaje się nowy numer klasyfikacji
57 – Realizacja świadczeń wsparcie kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem”
570- Przepisy i wyjaśnienia dotyczące obsługi świadczeniach
571-Planowanie i sprawozdawczość w zakresie realizacji świadczenia wsparcie kobiet i rodzin „Za życiem”
572- świadczenie jednorazowe z tytułu urodzenia się żywego dziecka z ciężkim i nieodwracalnym upośledzeniem albo nieuleczalną chorobą zagrażającą życiu

§3 Zarządzenie wchodzi w życie z dniem 1 stycznia 2017r.
wysłałam zarządzenie takie do archiwum i archiwum mi odesłało abym klasom 570, 571, 572 nadała kategorię archiwalne
Gość

Napisano: 30 sty 2017, 18:35

no więc, widzę, że macie jednolity rzeczowy wykaz akt, a w nim macie na pewno kategorie archiwalne np. u mnie zasiłki rodzinne mają B 10 - co oznacza, że przez 10 lat muszą być przechowywane w archiwum, a potem można je brakować (niszczyć) za zgodą archiwum. Świadczenie "Za życiem" - ja też uzgadniając nowe numery musiałam im nadać kategorie archiwalną (więc też zasugerowałam się i becikowym i rodzinnym i u mnie też nadałam B 10). Radzę zerknąć w ten jednolity rzeczowy wykaz akt a tam powinny być nadane kategorie archiwalne przy podobnych świadczeniach, więc tutaj tego brakuje - nowe świadczenie musi mieć nowy nr oraz kategorię archiwalną (najczęściej powieloną z innych świadczeń).

wklejam link, może coś wyjaśni :)
https://www.archivia.com.pl/faq.htm
kropka86
Starszy referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x