nakazano mi w paragrafie 2 proszę określić klasom końcowym 570, 571, 572 kategorie archiwalne
w zarządzeniu które przesłałam do archiwum miałam taki zapis nie wiem co mam zmienić:
57 – Realizacja świadczeń wsparcie kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem”
570- Przepisy i wyjaśnienia dotyczące obsługi świadczeniach
571-Planowanie i sprawozdawczość w zakresie realizacji świadczenia wsparcie kobiet i rodzin „Za życiem”
572- świadczenie jednorazowe z tytułu urodzenia się żywego dziecka z ciężkim i nieodwracalnym upośledzeniem albo nieuleczalną chorobą zagrażającą życiu
nie rozumiem zalecenia archwium
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR,FA,ZDO i inne
- Kontakt:
Re: nie rozumiem zalecenia archwium
kategoria archiwalna to okres przechowywania akt np. B-10, B 2, B5 itp. nie wiem czo o to Ci chodzi bo trochę chaotycznie piszesz
-
- Starszy referent
- Kontakt:
jeśli macie jednolity rzeczowy wykaz akt uzgodniony z archiwum to dodatnie nr i kategorii archiwalnych to nie problem, bo kategoria archiwalna będzie powielona.
Zarządzenie Nr 1/2017
Kierownika Ośrodka Pomocy Społecznej z dnia 10 stycznia 2017
w sprawie wprowadzenia zmian w jednolitym rzeczowym wykazie akt Ośrodka Pomocy Społecznej
Na podstawie art. 6 ust. 2 ustawy z dnia 14 lipca 1983 r. o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach (Dz. U. Z 2016 r.., poz. 1506) oraz § 23 pkt. 2 i 3 Regulaminu Organizacyjnego Ośrodka Pomocy Społecznej
zarządza się co następuje:
§1Wprowadza się zmiany w Zarządzeniu Kierownika Ośrodka Pomocy Społecznej wz dnia 7 stycznia 2013 roku „Jednolity rzeczowy wykaz akt” stanowiący załącznik Nr do Zarządzenia
§2 W jednolitym rzeczowym wykazie akt stanowiącym załącznik nr 2 do Zarządzenia Nr 1/2013 Kierownika Ośrodka Pomocy Społecznej w Osieku z dnia 7 stycznia 2013r. dodaje się nowy numer klasyfikacji
571-Planowanie i sprawozdawczość w zakresie realizacji świadczenia wsparcie kobiet i rodzin „Za życiem”
572- świadczenie jednorazowe z tytułu urodzenia się żywego dziecka z ciężkim i nieodwracalnym upośledzeniem albo nieuleczalną chorobą zagrażającą życiu
§3 Zarządzenie wchodzi w życie z dniem 1 stycznia 2017r.
wysłałam zarządzenie takie do archiwum i archiwum mi odesłało abym klasom 570, 571, 572 nadała kategorię archiwalne
Kierownika Ośrodka Pomocy Społecznej z dnia 10 stycznia 2017
w sprawie wprowadzenia zmian w jednolitym rzeczowym wykazie akt Ośrodka Pomocy Społecznej
Na podstawie art. 6 ust. 2 ustawy z dnia 14 lipca 1983 r. o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach (Dz. U. Z 2016 r.., poz. 1506) oraz § 23 pkt. 2 i 3 Regulaminu Organizacyjnego Ośrodka Pomocy Społecznej
zarządza się co następuje:
§1Wprowadza się zmiany w Zarządzeniu Kierownika Ośrodka Pomocy Społecznej wz dnia 7 stycznia 2013 roku „Jednolity rzeczowy wykaz akt” stanowiący załącznik Nr do Zarządzenia
§2 W jednolitym rzeczowym wykazie akt stanowiącym załącznik nr 2 do Zarządzenia Nr 1/2013 Kierownika Ośrodka Pomocy Społecznej w Osieku z dnia 7 stycznia 2013r. dodaje się nowy numer klasyfikacji
§3 Zarządzenie wchodzi w życie z dniem 1 stycznia 2017r.
wysłałam zarządzenie takie do archiwum i archiwum mi odesłało abym klasom 570, 571, 572 nadała kategorię archiwalne
-
- Starszy referent
- Kontakt:
no więc, widzę, że macie jednolity rzeczowy wykaz akt, a w nim macie na pewno kategorie archiwalne np. u mnie zasiłki rodzinne mają B 10 - co oznacza, że przez 10 lat muszą być przechowywane w archiwum, a potem można je brakować (niszczyć) za zgodą archiwum. Świadczenie "Za życiem" - ja też uzgadniając nowe numery musiałam im nadać kategorie archiwalną (więc też zasugerowałam się i becikowym i rodzinnym i u mnie też nadałam B 10). Radzę zerknąć w ten jednolity rzeczowy wykaz akt a tam powinny być nadane kategorie archiwalne przy podobnych świadczeniach, więc tutaj tego brakuje - nowe świadczenie musi mieć nowy nr oraz kategorię archiwalną (najczęściej powieloną z innych świadczeń).
wklejam link, może coś wyjaśni
https://www.archivia.com.pl/faq.htm
wklejam link, może coś wyjaśni

https://www.archivia.com.pl/faq.htm
Oprócz nie rozumiem zalecenia archwium - Wsparcie kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem” przeczytaj również:
Wzory decyzji
dodatek za zycie
sprawozdanie za życiem
zespół Downa stwierdzony po urodzeniu?
wnioski
zaswiadczenie lekarskie
decyzja
wnioski
OPIEKA WYTCHNIENIOWA
zaswiadczenie lekar.
nr świadczenia 4000 za życiem
Kompletny wniosek do GIODO