nie wszyscy chcą podwyżek w pomocy

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
zorro1

nie wszyscy chcą podwyżek w pomocy

Post autor: zorro1 »

W czasach, gdy większość pracowników pomocy społecznej zabiega o podwyżki i poszanowanie ich praw pracowniczych, w jednym z ośrodków pomocy społecznej w Polsce działania części pracowników zdają się zaprzeczać tej potrzebie.

https://federacja-socjalnych.pl/aktualno ... a-podwyzek
Iga2

Re: nie wszyscy chcą podwyżek w pomocy

Post autor: Iga2 »

Dziwisz się w naszym zawodzie nigdy nie było solidarności wez związek nauczycieli jak walczą o swoje a u nas co to za zawód przynieś wynieś pozamiataj żadnego szacunku poszanowania do trudnego zawodu i tak mało opłacalnego
zzzz

Post autor: zzzz »

Państwo w państwie
zorro1

Post autor: zorro1 »

to my socjalni w najgorszym wydaniu - małostkowi, zastraszeni, skupieni na sobie, egoiści, nie zdolni do współczucia - czyli anty praca socjalna. Nie trzeba by jakieś tam ministerstwa, wojewodowie, wójtowie, media nas niszczyli i ośmieszali. Część z nas robi to sama rujnując i tak słaby prestiż naszego zawodu. Gdyby nie to że to wszystko kobiety i że pracujemy w zawodzie bez solidarności zawodowej gdzie indziej nie uszłoby to bezkarnie. Oby tak się stało.
ala radom

Post autor: ala radom »

nie ma watpliwości, ze presja lojalności i strach wzieły góre, ale was jest 7 a kierowniczka jedna czy warto tak sie dac sprzedac, zobaczycie ze to wam sie odbije czkawka, bo nic już wam nie zaoferują a wymagania wzrosną, specjalisci wiedza o czym piszę
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: dzibar »

Ale to już było ( w moim przypadku było podobnie), zdecydowałam się napisać parę słów w tym temacie, aby wesprzeć zwolnionych pracowników socjalnych.
Nie traćcie nadziei i ducha walki. Ja od 7lat dochodzę swoich praw i jestem już prawie na finiszu.
Szczegółów nie mogę zdradzić, ale wierzcie mi, że solidarność popłaca bo zachowywanie się jak świnia i wykorzystywane faktu i kopanie leżącego który przeszedł piekło w pomocy społecznej ( transformację i całą jej otoczkę kiedy rozciągano naszą pracę jak worek bez dnia - przy ograniczeniach zasobów ludzkich - teraz zamiast szacunku - zwolnienia) - to musi znaleźć swój finał w stosowaniu prawa zgodnie z prawem i ustawowych rozwiązaniach.
Nie obawiam się się tutaj nazwać po imieniu zachowania pracowników socjalnych bo biorąc pod uwagę już tylko kompetencje nie wspominając o postawie i etyce - pracownika socjalnego - fakty mówią za siebie.
Pamiętajcie: prawo nierychliwe, ale sprawiedliwe.
Nie dajmy sobą manipulować. Każdy kompetentny pracownik socjalny i uczciwy potrafi odróżnić dobro od zła i wzywam Was, aby każdy postąpil wg własnego sumienia, a czas
osądzi jaka będzie przyszłość pracowników socjalnych - czy będzie to niezorganizowany motłoch ludzi zastraszonych czy też prafesjonalistów stojących na straży idei, ktora przyświeca naszemu zawodowi czyli pomocy społecznej
Dzidka
asd

Post autor: asd »

no i temat zabity a szkoda bo ważny. Wstyd na całą Polskę !!!
mopsik123

Post autor: mopsik123 »

To, że jedni i.d.i.o.c.i. nie chcą podwyżek i lubią pracować za marne grosze, to nie znaczy że wszyscy. Tylko dlaczego o tych którzy nie chcą jest tak głośno? A ci któzy walczą o dobre prawa i warunki w pracy są zagłuszani. Może należy jak iść za przykładem nauczycieli, pielęgniarek skrzyknąć się i iść na Wiejską.
ODPOWIEDZ