W czerwcu złożyłam przez Mbank wniosek na kolejny rok. Dziś zaglądam w historię konta a tam brak wpływów 500+.
Zadzwoniłam do banku lecz tam nie widzą mojego wniosku. Wyczytałam w internecie o tym, że nie otrzymam 500+ od czerwca do września.
Czy o prawda?
Nie złożony wniosek 500+
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Księgowa
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/300
- Kontakt:
Re: Nie złożony wniosek 500+
Pytanie czy dostałaś upo. Jeśli złożyłaś wniosek w czerwcu to teoretycznie powinnaś dostać od czerwca świadczenie.
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Nie złożony wniosek 500+
Potwierdzeniem złożenia wniosku, jest otrzymanie UPO. Co innego gdyby bank potwierdził, że wniosek do nich wpłynął, a zaginął na linii bank->empatia, co też się zdarza. W takiej sytuacji bank potwierdziłby że taki wniosek wpłynął określonego dnia i z prawdopodobieństwem bliskim pewności otrzymałaby Pani zaległe świadczenia.
W sytuacji, gdy nie ma jakiegokolwiek śladu, że taki wniosek został złożony, obawiam się że ciężar dowodu spoczywa na Pani, a urząd przyzna świadczenie od miesiąca złożenia wniosku.
W sytuacji, gdy nie ma jakiegokolwiek śladu, że taki wniosek został złożony, obawiam się że ciężar dowodu spoczywa na Pani, a urząd przyzna świadczenie od miesiąca złożenia wniosku.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Oprócz Nie złożony wniosek 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Koordynacja
śmierć odbiorcy
Koordynacja I-V 2022 świadczenie wychowawcze
ustawa odrzucona przez senat?
Pozytywna decyzja Wojewody a brak wypłaty z MOPS 500+
Pani złożyła wniosek na dziecko a wcześniej ojciec złożył
Upiorna koordynacja
Wniosek z innej gminy
Świadczenie pielęgnacyjne a koordynacja świadczeń