Witam. Mam taki problem. Jesteśmy organem właściwym wierzyciela. Dłużnik nie wiadomo gdzie, ale komornik w zaświadczeniu pisze jego miejsce ostatniego zameldowania. Dłużnik nigdy nie wpłacił nic, ale teraz wpłacił po raz pierwszy mizerną kwotę i tu jest cały problem, bo MOPS, który jest organem właściwym dłużnika nie chce podać nam konta, na które powinniśmy przelać 20%. MOPS tłumaczy, że przeprowadzając wywiad matka dłużnika stwierdziła, że syn nie mieszka z nią i nie wie gdzie przebywa. Podpowiedzcie mi jak to powinnam załatwić, bo księgowa każe mi podać konto na które ma przelać te 20%.
przeslij te 20% na rachunek bankowy urzedu miasta i po problemie na pewno maja stronke i znajdziesz numer rachunku i mozesz wybrac obojetnie jaki a oni jezeli wplacisz np na dochody a nie na rachunek budzetu to sobie to spokojnie przeksieguja PK'iem
Nie do końca się z wami zgodzę, skoro MOPS podała że nie jest OWD to 20 % powinniście przekazać na dochody budżetu państwa. Była kiedyś interpretacja ministerstwa w tej sprawie. Obawiam się że jak przyjdzie kontrol mogą wam się przyczepić