raty a informacja od komornika ze nie płacił - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 29 sty 2015, 13:15

Witam jestem OWW , rozłożyłam dłużnikowi dług na raty, płaci je systematycznie. Dłużnik kase płaci tylko do ops z decyzji na raty, komornikowi nie płaci nic.
jest teraz sytuacja - dostał wezwanie do OWD żeby stawil sie na wywiad, nie stawił sie , OWD wszeło postępowanie oraz wystąpiło do komornika z pytaniem czy płacił w ostatnich 6 mcachg, komornik oczywiście odpisał ze nie dostał zadnych wpłat.

Co ma zrobić OWD - czy bierze pod uwage to że z decyzji za poprzedni okres świadczeniowy płaci do OWW raty? czy sugeruje sie tylko info od komornika?

czy to nie jest tak ze dłużnik mimo płatności ratalnej żeby nie zabrać mu prawka musi jeszcze dodatkowo do komornika wpłacać?
do Elmera pomocy

Napisano: 29 sty 2015, 13:20

OWD bierze pod uwagę tylko zaśw. od komornika.
Komornik nie egzekwuje zadłużenia z tego tytułu i dlatego nie jest informowany o wpłatach?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 29 sty 2015, 13:23

a czy decyzja o rozłożeniu dłużnikowi długu na raty przerywa bieg odsetek u komornika?
hhhhhhh

Napisano: 29 sty 2015, 13:28

nie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 29 sty 2015, 13:28

komornik nie bierze pod uwagę naszych decyzji, należy go informować ze facet spłaca to zdejmie mu z zadłużenia, jakaś dziwaczna sytuacja
anial2

Napisano: 29 sty 2015, 13:45

Ja informuje komornika o każdej wpłacie jakiej dokonuje dłużnik na nasze konto. wczoraj dostaje pismo od komornika o stanie egzekucji i co jest napisane?? "Nie dokonał żadnej wpłaty"
niunia

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x