nie zrobiony uzysk - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 14 lut 2017, 12:27

Pani w listopadzie składała wniosek o zasiłek rodzinny. Do wniosku dołączyła zaświadczenie o dochodzie uzyskanym. Po przeliczeniu dochodu dostała odmowę. Najgorsze, że nie przeliczyłam w tamtym momencie 500 + (miała 500+ też na pierwsze dziecko). Dopiero teraz sprawdziłam tą teczkę i wyszło, że od listopada powinna mieć uchylone 500+ na pierwsze dziecko. Co teraz robić? Jak jej mam zrobić nienależnie pobrane świadczenie, przecież wszystko mi zgłosiła i to nie jej wina, że tego nie przeliczyłam.
zrozpaczona2

Napisano: 14 lut 2017, 12:28

dupa zbita, najgorsza opcja.
Szybko wszczęcie i uchylenie bieżących świadczeń.
Co do poprzednich to albo robisz na chama NP, albo się dogadujesz ze stroną
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 14 lut 2017, 12:38

Jak się mam dogadać ze stroną- że sama ma zwrócić ze te 3 miesiące co poszły? A jak zrobić uchylenie- od lutego i co w uzasadnieniu wpisać- że poszła do pracy we wrześniu a ja jej uchylam od lutego?
zrozpaczona2

Napisano: 14 lut 2017, 13:24

pomożecie?
zrozpaczona2

Napisano: 14 lut 2017, 15:32

Elmer , mozesz mi pomóc jak z tego wybrnąć?
zrozpaczona2

Napisano: 14 lut 2017, 15:56

Jak się mam dogadać ze stroną- że sama ma zwrócić ze te 3 miesiące co poszły?
wykorzystaj urok osobisty, albo groźby karalne

A jak zrobić uchylenie- od lutego i co w uzasadnieniu wpisać- że poszła do pracy we wrześniu a ja jej uchylam od lutego?
tak
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 14 lut 2017, 16:21

Dzięki Elmer.
Jesli dogadam się, że zwróci (myślałam też, że może zgodzi się aby potrącić jej z bieżących wypłat- po prostu nie dostałaby 500+ na drugie dziecko przez 3 mi-ce)to sporządzić sobie jakąś notatkę, że tak się dogadałyśmy, czy trzeba jakąś decyzję pisać o zwrocie?
zrozpaczona2

Napisano: 14 lut 2017, 16:59

Musisz napisać decyzję o nienależnie pobranych świadczeniach. A jeżeli chodzi o potrącanie z bieżących świadczeń nie musisz mieć zgody - art. 25 ust. 7
500+

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem