Nieletnia a piecza bieżąca

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Olga-25
Praktykant
Zajmuję się: Św, FA, ŚR
Kontakt:

Nieletnia a piecza bieżąca

Post autor: Olga-25 »

Przyznaliśmy nieletniej zasiłek rodzinny z dodatkami oraz świadczenie rodzicielskie za zgodą przedstawiciela ustawowego itd, decyzje wydane a tu wpłynęło do nas postanowienie Sądu, że dziecko zostaje umieszczone pod bieżącą pieczą babci małoletniej ale tej, z którą ona nie mieszka i nie utrzymuje kontaktu, która mieszka zupełnie gdzie indziej niż małoletnia ze swoją matką i dzieckiem. Pracownicy socjalni dowiedzieli się, iż ta babka obecnie przebywa za granicą i dziecka nie chce i się po nie nie zgłosiła, szpital się pomylił wydał dziecko nie tej babci. Moje pytanie dziecko obecnie przebywa ze swoją matka i babką która złożyła wniosek do sądu o ustanowienie opiekuna czy ja mogę nadal wypłacać świadczenia skoro mam postanowienie sądu, iż obecnie dziecko powinno być pod pieczą innej osoby ???
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Nieletnia a piecza bieżąca

Post autor: kb »

dla mnie piecza biezaca to jednak nie piecza zastepcza, i jesli na dodatek dziecko rzeczywiscie przebywa z maloletnia matka i jej pzredstawicielem ustawowym, to nie uchylalabym maloletniej prawa do swiadczen na nie
Olga-25
Praktykant
Zajmuję się: Św, FA, ŚR
Kontakt:

Re: Nieletnia a piecza bieżąca

Post autor: Olga-25 »

Może ktoś jeszcze coś doradzi
ODPOWIEDZ