nienalezne - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 28 kwie 2014, 14:53

Proszę o podpowiedz
Pani uzyskała dochód i od stycznia, zaświadczenie za luty i od marca nienależne. Zawiadomienie o wszczęciu robię, później uchylenie decyzji a później nienależne?
nowa@@@

Napisano: 28 kwie 2014, 15:06

zawiadomienie, po 7 dniach uchylenie, po 14 dniach zawiadomienie i po 7 dniach piszesz o zwrocie
Aga ooo

Napisano: 28 kwie 2014, 21:09

jakie podstawy dajecie do zawiadomienia? Proszę o pomoc albo wzór takiego zawiadomienia jestem na zastępstwo i powiem szczerze uczę się dopiero
nowa@@@

Napisano: 29 kwie 2014, 12:00

wiem że wszyscy teraz zajmuja się ZDO ja tez ale może ktoś mi pomoże i da podstawe do zawiadomienia i tych decyzji prosze
nowa@@@

Napisano: 29 kwie 2014, 12:17

ZAWIADOMIENIE
o wszczęciu postępowania

Zgodnie z art. 20 z zw. Z art. 3 pkt. 11 oraz 32 ustawy z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych (tekst jednolity Dz. U. z 2013 r., poz. 1456.z zm.) i art. 9, art. 10 art. 61 § 4 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego (tekst jednolity Dz. U. z 2013r., poz. 267.) zawiadamiam o wszczęciu z urzędu postępowania administracyjnego w sprawie mającej na celu ustalenia nienależnie pobranych świadczeń rodzinnych wypłaconych decyzją nr.................

Jednocześnie wyznaczam termin 7 dni od daty otrzymania niniejszego pisma celem zapoznania się z aktami sprawy.

Zgodnie z art. 10 Kpa informuję, że stronie postępowania przysługuje prawo przedstawienia dowodów, składania wyjaśnień oraz przeglądania akt w tutejszym Ośrodku w terminie 7 dni od daty otrzymania niniejszego zawiadomienia.

Otrzymują:
1. Adresat,
2. a/a.
Aga ooo

Napisano: 29 kwie 2014, 12:21

Bardzo Ci dziękuję AGA robie zawiadomienie i po 7 dniach uchylenie i póxniej jeszcze raz to samo zawiadomienie i nienależne? muszą być 2 zawiadomienia?
nowa@@@

Napisano: 29 kwie 2014, 12:34

my tak robimy, pierwsze zawiadomienie dajemy identyczne tylko ze piszemy; w sprawie mającej na celu ustalenie zasadności otrzymywania świadczeń rodzinnych
2 zawiadomienie tak jak tam wkleiłam
a te 7 dni to od momentu az oni otrzymają zawiadomienie
(swoja drogą to chore to jest, bo oni czekają wtedy do 2 miesięcy nawet za NP a odsetki rosną)
Aga ooo

Napisano: 29 kwie 2014, 12:49

masakra ja sie dopiero tego wszystkiego ucze
a moge jeszcze prosić o wzory takich decyzji? na jakim programie pracujesz Aga?
nowa@@@

Napisano: 29 kwie 2014, 13:31

podaj gg albo maila, bo tak nie do końca chce na forum wrzucac decyzje
Aga ooo

Napisano: 29 kwie 2014, 13:37

ja muszę uchylić ZR i FA bo córka wyprowadziła się z domu i matka nie chce już na nią pobierać. Matka przyszła i napisała prośbę o uchylenie czy muszę robić wszczęcie jak mam zgodę strony na uchylenie ?
olek222

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem