Pani pobierała świadczenie wychowawcze od 1.04.2016 r. w grudniu zgłosiła że podjęła pracę od września jak doliczyliśmy jej dochód to przekroczyła kryterium dochodowe ma nienależnie pobrane za listopad 2016. Poszła do niej decyzji o nienależnie pobranych i do tej pory nie zwróciła bo mówiła że nie ma z czego. Od maja złożyła kolejny wniosek i należy jej się świadczenie na 2 dzieci ponieważ utraciła ten dochód wypłata w czerwcu z wyrównaniem. Pani chce żeby jej potrącić z tych bieżących co dostanie w czerwcu. Czy musi napisać mi takie ośw. że zgadza się na potrącenie z bieżących wypłat? I moje pytanie czy ja muszę do pani wysłać jakieś pismo, że nienależnie pobrane wraz z odsetkami zostanie potrącone z bieżących wypłat czy nic nie piszę. Jeśli tak to jak takie pismo powinno wyglądać pisał już ktoś coś takiego?
mi kobitka sama napisała prośbę o potrącenie z bieżących świadczeń, więc w decyzji o nienależnie pobranych świadczeniach wspomniałam, że będą one potrącone z bieżących świadczeń. Nie wiem czy dobrze to zrobiłam, bo jak przeglądałam fora i pytałam to ludzie różnie robią.
a ja właśnie w decyzji o nienależnie pobranych nie miałam nic wspomniane że będą potrącane z bieżących i dlatego się zastanawiam czy teraz muszę do pani wysłać pismo że będą potrącane z bieżących czy nic nie pisze tylko w czerwcu potrącam bez informowania strony?