Nienależnie pobrane a odwołanie do sko

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
Marlenka1234
Referent
Zajmuję się: FA/SW/SR
Kontakt:

Nienależnie pobrane a odwołanie do sko

Post autor: Marlenka1234 »

Mógłby ktoś mi pomóc dlaczego jak wprowadzę do programu odwołanie od decyzji NP (Sygnity) to stan zadłużenia u danego dłużnika jest dalej pomniejszony o kwotę NP? Decyzja nieprawomocna
Silvio
Referent
Zajmuję się: teraz już wszystkim :D
Kontakt:

Re: Nienależnie pobrane a odwołanie do sko

Post autor: Silvio »

Może dlatego, ze dopóki nie wróci z SKO i nie dowiesz się jaka będzie decyzja SKO to Twoja decyzja nadal obowiązuje? Tak mi się przynajmniej wydaje.
Jak wróci z SKO i będzie podtrzymanie Twojej decyzji to wtedy system będzie miał zakończona sprawę i będzie pomniejszone.
Jeśli SKO cofnie do ponownego rozpatrzenia to od nowa będziesz rozpatrywała.
Jeśli uchyli Twoją decyzje i umorzy postępowanie wtedy wprowadzisz zmianę twojej decyzji i wtedy powinno (taką mam nadzieję) doliczyć ponownie dłużnikowi (uznać, że nie ma Twojej decyzji).
Ale czy tak będzie nie wiem, nie miałam takiego przypadku.
Mieliśmy nienależnie pobrane, odmowa umorzenia, SKO, zwrot do ponownego i ponownie odmowa. Z tym, że u nas ostatecznie wierzycielka złożyła wniosek o rozłożenie na raty. Więc tutaj dalej był dług pomniejszony u dłużnika.
ODPOWIEDZ