Nienależnie pobrane a odwołanie do sko
-
- Referent
- Zajmuję się: FA/SW/SR
- Kontakt:
Nienależnie pobrane a odwołanie do sko
Mógłby ktoś mi pomóc dlaczego jak wprowadzę do programu odwołanie od decyzji NP (Sygnity) to stan zadłużenia u danego dłużnika jest dalej pomniejszony o kwotę NP? Decyzja nieprawomocna
-
- Referent
- Zajmuję się: teraz już wszystkim :D
- Kontakt:
Re: Nienależnie pobrane a odwołanie do sko
Może dlatego, ze dopóki nie wróci z SKO i nie dowiesz się jaka będzie decyzja SKO to Twoja decyzja nadal obowiązuje? Tak mi się przynajmniej wydaje.
Jak wróci z SKO i będzie podtrzymanie Twojej decyzji to wtedy system będzie miał zakończona sprawę i będzie pomniejszone.
Jeśli SKO cofnie do ponownego rozpatrzenia to od nowa będziesz rozpatrywała.
Jeśli uchyli Twoją decyzje i umorzy postępowanie wtedy wprowadzisz zmianę twojej decyzji i wtedy powinno (taką mam nadzieję) doliczyć ponownie dłużnikowi (uznać, że nie ma Twojej decyzji).
Ale czy tak będzie nie wiem, nie miałam takiego przypadku.
Mieliśmy nienależnie pobrane, odmowa umorzenia, SKO, zwrot do ponownego i ponownie odmowa. Z tym, że u nas ostatecznie wierzycielka złożyła wniosek o rozłożenie na raty. Więc tutaj dalej był dług pomniejszony u dłużnika.
Jak wróci z SKO i będzie podtrzymanie Twojej decyzji to wtedy system będzie miał zakończona sprawę i będzie pomniejszone.
Jeśli SKO cofnie do ponownego rozpatrzenia to od nowa będziesz rozpatrywała.
Jeśli uchyli Twoją decyzje i umorzy postępowanie wtedy wprowadzisz zmianę twojej decyzji i wtedy powinno (taką mam nadzieję) doliczyć ponownie dłużnikowi (uznać, że nie ma Twojej decyzji).
Ale czy tak będzie nie wiem, nie miałam takiego przypadku.
Mieliśmy nienależnie pobrane, odmowa umorzenia, SKO, zwrot do ponownego i ponownie odmowa. Z tym, że u nas ostatecznie wierzycielka złożyła wniosek o rozłożenie na raty. Więc tutaj dalej był dług pomniejszony u dłużnika.
Oprócz Nienależnie pobrane a odwołanie do sko - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
czy należy się świadczenie
do kiedy świadczenie?
przelew od komornika - pomocy
przekazywanie wpłat wierzycielce przez komornika
Fundusz wypłacony tylko przez 1 miesiąc- co z dłużnikiem?
zgon dłuznika - sygnity
informacja do komornika
Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy
Osoba pełnoletnia
dłużnik w ZK
25 lat i koniec funduszu
dochód z działalności
Przyznać przy INFORMACJI Z SĄDU zamiast ZAŚW. od komornika
przesyłka awizowana
Info. o przyznaiu świadczenia z FA
Dłużnik w ZK