nienależnie pobrane. czy moge potrącic?

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
b.k.

nienależnie pobrane. czy moge potrącic?

Post autor: b.k. »

słuchajcie. kobieta zlozyla wniosek na nowy okres. tak sie przeciagnelo wyjasnianie gdzie teraz pracuje mąż, że okazalo sie , że ma do zwrotu i rodzinnego 1 miesiac z poprzedniego okresu. i jeszcze 500plus tez pobiera ale ma do zwrotu trzy miesiace. no i robie teraz wszczęcie do ustalenia i zwrotu nienaleznie pobranych swiadczen (i rodzinne i 500plus). nadam rygor. i wiem ze teraz pani pobiera wszystko u nas wiec moge jej potrącać.i teraz pytanie. ona juz zapowiedziala ze raczej sie odwoła od tych decyzji o nienaleznie pobranych swiadczeniach. czy nawet jesli sie odwoła to czy ja moge jej to potrącic????
bvb

Re: nienależnie pobrane. czy moge potrącic?

Post autor: bvb »

Jeżeli będzie odwołanie, to nie możesz potrącać.
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: ~o~ »

Jak się odwoła to niestety z potrąceniem musisz poczekać na rozstrzygnięcie SKO... a odsetki rosną....
b.k.

Post autor: b.k. »

juz niedlugo nie bede miala z czego potrącać bo ona 500 plus ma wyplacane tylko do lipca....
i pomyslalam ze jej potrące... ALE! jak SKO mi powie ze musze wyplacic jednak to jej po prostu to oddam. i tyle
anad

Post autor: anad »