nienaleznie pobrane fa przez komornika????? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 18 gru 2018, 15:23

Komornik nienależnie pobrał pieniądze z konta dłużnika i przesłał je do OPSu. My to oczywiście juz przesłaliśmy dalej. Teraz chce żeby OPS zwrócił te pieniądze do dłuznika. I co dalej z tym robić?
Pola55
Referent
Od: 08 cze 2017, 11:19
Zajmuję się: FA

Napisano: 18 gru 2018, 15:28

miałam to samo , księgowa kazała odpisać, że te pieniądze nie stanowia naszych tj gminy dochodów tylko BP bo to były odsetki i juz zostały przekazane do UW , nie wiem co dalej z tego będzie
GRAS
Starszy referent
Od: 17 maja 2017, 9:15

Napisano: 18 gru 2018, 15:40

Dzieki. A możesz przesłać mi takie pismo? U nas jeszcze komornik wymyślił żeby wezwać wierzycielkę do napisania oświdczenia ,że teraz przez pół roku nie bedzię otrzymywała alimentów od dłużnika,(bo my jej nie płacimy)i w ten sposób oddać mu te pieniądze?
Pola55
Referent

Napisano: 04 sty 2019, 9:38

Może u kogoś była jeszcze taka sytuacja?
Pola55
Referent

Napisano: 04 sty 2019, 15:36

Ja miałam trochę podobną sytuację. U mnie wystąpiła nadpłata dla dłużnika, bo wierzycielka nienależnie pobrała fa. Dłużnik spłacał przez komornika i nie miał dużej zaległości, ale jak wierzycielka rok nienależnie pobrała świadczenia to do zwrotu było sporo kasy a wpłaty obejmowały lata poprzednie. Wyliczyłam ile przekazałam z tych wpłat odsetek a ile należności głównej, co poszło do Urzędu Wojewódzkiego a co do gminy. Napisałam do Urzędu Wojewódzkiego o zwrot tych kwot, opisałam sytuację skąd te nadpłaty powstały i zwrócili. Podobnie urząd gminy swoją działkę a ja wszystko przekazałam na konto komornika. Dalej on się martwił jak oddać dłużnikowi.
beataQ
Stażysta
Od: 23 lut 2016, 10:09
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x