nienaleznie pobrane świadczenie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 12 gru 2014, 14:00

Dostałam decyzje o zakończeniu realizacji wypłat oraz o nienależnie pobranych świadczeniach za miesiąc grudzień . W miesiacu październiku podjęłam prace, sa to umowy zawierane na dwa tygodnie ale nie ma między nimi przerwy, dostarczyłam więc dnia 04.12.2014r. zaswiadczenie o uzyskanym dochodzie za m-c listopad z którego wynikało, że mam przekroczenie dochodu.
Od 12.12.2014r. nie mam juz już umowy, więc nie będe pracowała i uzyskiwała dochodu, dostane dopiero umowe od 05.01.2015r.
Czy musze zwracać pieniadze jesli w chwili obecnej nie uzyskuje dochodu i co mama zrobić w tej sytuacji.
Bardzo prosze o odpowiedż bo jestem w trudnej sytuacji finansowej.
KaśkaW

Napisano: 12 gru 2014, 15:27

Grudzień masz do zwrotu,nie przeskoczysz tego. Ale zapytaj o styczeń, może będzie Ci przysługiwać, poproś by odciągneli Ci z tych świadczeń.
Jolantka

Napisano: 12 gru 2014, 16:01

4 grudnia dostarczyłaś zaświadczenie a mimo to za grudzień dostałaś świadczenie? To w jakim terminie dostajecie świadczenia? Grudzień nie przysługuje bo w grudniu pracowałaś. (zauważ że w październiku też już pracowałaś i należało Ci się świadczenie - to taki bonus). Świadczenie będzie Ci przysługiwało od stycznia 2015 do lutego 2015 (od marca 2015 nie - jeśli znowu przekroczy dochód za luty)
Olga100

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x