nienależnie pobrane zmiana szkoły? - Dobry Start (300+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 04 paź 2018, 13:03

mam taki oto przypadek. Pani złożyła wniosek w którym podała, iż pełnoletni wychowanek pieczy zastępczej pozostający w rodzinie uczęszcza do szkoły zawodowej. świadczenie zostało przyznane i wypłacone w sierpniu br. we wrześniu otrzymałam informację, iż wychowanek zmienił szkołę na liceum ogólnokształcące dla dorosłych. czy w związku z tym świadczenie uznajemy za nienależnie pobrane?
Anilewe24
Praktykant
Od: 04 paź 2018, 12:56
Zajmuję się: DW/PZ

Napisano: 08 paź 2018, 10:44

dlaczego? przecież się uczy
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Napisano: 09 paź 2018, 10:24

owszem uczy się, ale w szkole dla dorosłych. a zgodnie z rozporządzeniem, szkoła dla dorosłych nie kwalifikuje do świadczenia
Anilewe24
Praktykant
Od: 04 paź 2018, 12:56
Zajmuję się: DW/PZ

Napisano: 09 paź 2018, 12:23

oj faktycznie, nie doczytałam :D

Hmm... a kiedy była ta zmiana? Bo 300+ jest przyznawane na rozpoczęcie roku szkolnego, więc jak 1 września się uczyła w poprzedniej szkole to chyba nie jest np (tak przynajmniej na szkoleniu mówili)
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Napisano: 10 paź 2018, 8:18

Alalala pisze:oj faktycznie, nie doczytałam :D

Hmm... a kiedy była ta zmiana? Bo 300+ jest przyznawane na rozpoczęcie roku szkolnego, więc jak 1 września się uczyła w poprzedniej szkole to chyba nie jest np (tak przynajmniej na szkoleniu mówili)

mnie też tak uczyli na szkoleniu.
Jeżeli na dzień 1 września był na liście uczniów (sobota) to rozpoczął rok szkolny w szkole zawodowej. Jeżeli zmienił szkołę 3 września (lub później) - moim zdaniem nie ma problemu, rok szkolny się rozpoczął i pieniądze się należały, ale jeśli zmienił szkołę przed 1 września to się mu nie należą. (jeżeli był 1 września na liście szkoły dla dorosłych)
Jeśli się mylę, proszę niech ktoś mnie sprostuje
nike0097
Praktykant
Od: 23 lip 2018, 11:28
Zajmuję się: DS

Napisano: 04 gru 2018, 13:22

nike0097 pisze:
Alalala pisze:oj faktycznie, nie doczytałam :D

mnie też tak uczyli na szkoleniu.
Jeżeli na dzień 1 września był na liście uczniów (sobota) to rozpoczął rok szkolny w szkole zawodowej. Jeżeli zmienił szkołę 3 września (lub później) - moim zdaniem nie ma problemu, rok szkolny się rozpoczął i pieniądze się należały, ale jeśli zmienił szkołę przed 1 września to się mu nie należą. (jeżeli był 1 września na liście szkoły dla dorosłych)
Jeśli się mylę, proszę niech ktoś mnie sprostuje
tak dobrze mówisz :)
fipalu
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 19 wrz 2018, 8:41
Zajmuję się: PS/ŚR/ŚW/DS/KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x