a skąd taki pomysł że nienależnie pobrała? ja także uważam że nie ma nienależnie pobranych jeśli nie pobierała jednocześnie w waszej gminie i w tej do której się przeprowadziła. Ty chyba jesteś nadgorliwa!
pieniądze idą z jedengo wora, jakie nienależnie pobrane, chyba mylisz pojęcia, gdyby jednocześnie pobierała w dwóch gminach to wtedy tak, ale w tym przypadku to z jakiej racji ma zwracać
i co z tego że się wymeldowała? mogła tam nadal mieszkać a wy byliście organem właściwym ze względu na miejsce zamieszkania (art. 3 pkt 11). Jaki macie dowód na to że u was nie mieszkała? Robiliście wywiad?
może kupiła tam mieszkanie i musiała się zameldować a mieszkała na czas remontu na terenie Twojej gminy u rodziny. Nie obrażaj się ale jesteś nadgorliwa.
mam podobny przypadek: kobieta pobierała ZP w innej gminie do listopada od grudnia w mojej gminie(ciągłość zachowana i podwójnie nie pobierała). Tamta gmina ściga kobietkę o nienależnie pobrane świadczenie bo rzekomo przeprowadziła się w październiku do mojej gminy. A ja nie wiem co mam zrobić (dostaliśmy pismo z tamtej gminy o ściągniecie należności wraz z odestkami (wypisali kwotę z odsetkami). Bo dla mnie to nie są nienależnie pobrane, a jeżeli mam oddać to co pismo pisać do akt czy następną decyzję ????