Witam mam osobę, która ma 30tyś nienależnie pobranych Fa. Przeprowadziła się do innego GOPS. prześlę dokumenty . Moje pytanie brzmi co w sygnity zrobić z tym zadłużeniem? nie miałam takiej sytuacji.Proszę o pomoc
W sygnity nic raczej nie robimy w takiej sytuacji.
A ta osoba spłaca dług? Jeśli ma potrącane z bieżących świadczeń to należałoby poinformować nowy ośrodek o tym, żeby Wam przekazywali środki.
W sygnity nic raczej nie robimy w takiej sytuacji.
A ta osoba spłaca dług? Jeśli ma potrącane z bieżących świadczeń to należałoby poinformować nowy ośrodek o tym, żeby Wam przekazywali środki.
Spłaca co miesiąc bo ma to rozłożone na raty. nie pobiera rodzinnego
To ja bym nie wysyłała dokumentów do innego ośrodka chyba, dopóki płaci. To jest Wasza decyzja i u Was jest wykazywany stan nienależnie pobranych FA i spłat w sprawozdaniach
mam taką sytuację :
babka pobiera u nas fa i wyszło, że pobrała od komornika alimenty a była uprawniona do fa w poprzednim ośrodku, wszczełam postepowanie w sprawie nienaleznie pobranych i robie dec i biore kase nie informuje poprzedniego organu?
upewniłabym się przed wydaniem decyzji, kiedy tamten ośrodek przesłał decyzję o przyznaniu FA do komornika i czy na dzień wypłaty alimentów wierzycielowi przez komornika dłużnik miał dług wobec skarbu państwa
czyli do komornika pismo o udzelenie takiej informacji kiedy dostał dec. ( telefonicznie wiem ze nie dostał wcale ). jak nie dostała to umorzyc postepowanie i nic ? ale kobieta wziela kase ?