nienależnie pobrany ZP - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 20 sty 2016, 10:12

Witam mam pana który pobiera zasiłek pielęgnacyjny!
Wczoraj dostarczył decyzję z krus o przyznaniu renty i dodatku pielęgnacyjnego od miesiąca październik 2015 r.

Co teraz mam zrobić dobrze myślę?
Decyzję o uchyleniu od stycznia ZP i jak się uprawomocni to dopiero drugą decyzję o ustaleniu i zwrocie nienależnie pobranego zasiłku od miesiąca październik bo już teraz zgłupiałam

Nie mogę mu uchylić od października? uchylam na bieżąco? a ustalam nienależnie od października? proszę napiszcie czy dobrze myślę
morskafala1

Napisano: 20 sty 2016, 10:32

Proszę niech się ktoś wypowie
morskafala1

Napisano: 20 sty 2016, 11:23

Ludzie ratunku
morskafala1

Napisano: 20 sty 2016, 11:42

uchylasz od następnego miesiąca po doliczeniu dochodu uzyskanego tzn od lutego. jesli decyzje dostał w styczniu
nie ma nienależnie pobranych.
Nie wiedział że otrzyma dodatek.
zabka

Napisano: 20 sty 2016, 11:51

Jak to nie ma nienależnie pobranych świadczeń skoro dostał wyrównanie dodatku pielęgnacyjnego od października? a przecież nie doliczam zadnego dochodu uzyskanego bo zp jest niezależnie od dochodu
morskafala1

Napisano: 20 sty 2016, 13:49

ja robię tak że uchylam od stycznia deczyję, a na drugiej decyzji ustalam nienaleznie pobrane i orzekam o ich zwrocie. Od klienta biore oświadczenie że nie wnosi żadnych uwag do sprawy i zobowiązuje sie wpłacić pieniądze do ...... i wtedy robię decyzje w tym samych terminie :D
katasia

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x