nienależnie wypłacone - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 23 lut 2011, 13:55

W kwietniu 2010r zostało przyznane Pani świadczenie pielęgnacyjne na syna -bezterminowo. W październiku 2010 w czasie składania wniosków na nowy okres zasiłkowy ta sama Pani znów złożyła wniosek na ŚP. / które miała już przyznane/.
Wiem że jest to moje niedopatrzenie , ale została wydana następna decyzja i przez 3 miesiące szło podwójne świadczenie na ta sama osobę. Oczywiście strona wiedziała ,że jest podwójnie wypłacane ale myślała że tak ma być.
Moje pytanie co teraz zrobić , czy wysłać ta druga decyzje do SKO o uniewaznienie , czy za zgoda strony mogę sama uchylić .
Pani zgodziła sie potracać z bieżących świadczeń.
~Iza

Napisano: 23 lut 2011, 14:36

nikt nie podpowie co zrobić
~Iza

Napisano: 15 mar 2011, 21:27

ja bym poprosiła Panią o uchylenie decyzji od samego początku i wystawiła zwykłe pismo o zwrot pieniędzy... niech ci odda pieniądze i sama wpłać albo daj jej 2.5 miesięcznie na przelew i tak będzie łatwiej... wiem co mówię bo też wypłaciłam za dużo
~pechowa

Napisano: 16 mar 2011, 16:22

co za zenujący przykład braku kompetencji, nie dość że burd..el i dwa razy to samo przyznają, to jeszcze nawet elementarnych przepisów kpa nie potrafią zastosowac..., jak sie juz zorientowali, że mają burd...el.
~michał

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x