nienaleznie wypłacone świadczenia - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 14 sty 2010, 15:59

wypłaciłam z miojej winy (błednie obliczony dochód) świadczeia rodzinne wraz z dodatkami zacały okres zasiłkowy.
czy teraz ja bede zobowiazana do zwrotu tych pieniędzy ze swojej kieszeni? wiem że ta kobieta nie odda świadczeń które pobrała
Czy jest jakaś mozliwośc zebym unikneła zwracania? jestem załamama jeżeli ktos wie jak to rozwiazac proszę o p0odpowiedz
~zalamana

Napisano: 14 sty 2010, 16:01

oddaje petent kasę, jest to świadczenie nienależnie pobrane
nowa
Starszy referent
Od: 10 lis 2006, 12:31
Zajmuję się:

Napisano: 14 sty 2010, 16:01

a jak to wyszło teraz dopiero? ze ten dochód nie tak policzony?
~apaulina

Napisano: 14 sty 2010, 16:02

a w chwili obecnej jest uprawniona do popierania zasiłku?
ale tak jest to np i kobieta powinna zwrócic kase
~apaulina

Napisano: 14 sty 2010, 16:45

w chwili obecniej beda pobierać świadczenia , są do ich uprawnieni
a wyszło wszystko bo babka teraz przyszła z wnioskiem na nowy okres i tak sobie skontrolowałam poprzednie okresy i klops!!
i jak by to wyglądało? normalniewszczęcie postepowania czy do sko o uniewaznienie decyzji?
a jak babka nie bedzie chciała oddać to co ja oddaje? czy bedzie mozna umozyć ta kwote?
~zalamana

Napisano: 14 sty 2010, 16:58

ty nic nie będziesz musiała oddawać
nowa
Starszy referent
Od: 10 lis 2006, 12:31
Zajmuję się:

Napisano: 14 sty 2010, 17:03

a jak by to całe postepowanie miało by wyglądać możesz mi podpowiedzieć
z góry dziękuje
~zalamana

Napisano: 15 sty 2010, 9:56

możesz jej teraz z bieżących swiadczeń potrącac
~apaulina

Napisano: 17 sty 2010, 13:13

osoba, która nie potrafi liczyć nie powinna pracować na tak odpowiedzialnym stanowisku!
Kobieta, która otrzyma świadczenie nie dość, że będzie musiała je zwrócić razem z dodatkami, to będzie musiała płacić kosmiczne odsetki z winy \"załamanej\"!!!
Czy ktoś pomyślał, jak poczuje się kobieta, która niczemu winna będzie musiała zwracać pieniądze. Może się ZAŁAMIE!!! Wnioskuję, że jeżeli złożyła wniosek o dodatki to jej sytuacja nie jest zbyt kolorowa :(
do załamanej - na przyszłość warto przeliczyć trzy razy zanim podejmie się decyzję, a za własne pomyłki wziąć odpowiedzialność.
~magda

Napisano: 18 sty 2010, 13:10

Żenada ty powinnas zwracac z wlasnych pieniedzy. Może wtedy wczujecie sie troszke w sytuacje jak ktos pobrał nienaleznie nieswiadomie. A nie traktujecie petentów jak potencjalnych oszustów. Ja jeszcze na miejscu tej kobiety wytoczyłabym wam proces za narzażenie na stres.
~matka

Strona 1 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x