Nienależny ZP po umieszczeniu w zakładzie karnym.

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Monika221
Stażysta
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Nienależny ZP po umieszczeniu w zakładzie karnym.

Post autor: Monika221 »

Dps nie poinformował mnie o umieszczeniu podopiecznego w ZK, dostałam info za późno, ten człowiek nie jest już mieszkańcem Dpsu. Będzie zwrot za jeden miesiąc. Jak on ma mi to oddać będąc tam?
Mały-lisek
Praktykant
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Re: Nienależny ZP po umieszczeniu w zakładzie karnym.

Post autor: Mały-lisek »

U nas była podobna sytuacja, tylko że pan nie był w dps. O jego pobycie w ZK dowiedzieliśmy się po około 2 latach. Uchyliliśmy decyzję, potem była decyzja o nienależnie pobranym, a w końcu wystawiliśmy tytuł wykonawczy na ten cały zasiłek pielęgnacyjny z dwóch lat.
Następnie po wyjściu z ZK pan złożył nam nowy wniosek o zasiłek pielęgnacyjny - potrącamy mu ten zasiłek na spłatę nienależnie pobranego świadczenia.
Monika221
Stażysta
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Re: Nienależny ZP po umieszczeniu w zakładzie karnym.

Post autor: Monika221 »

Mały-lisek pisze: 05 lip 2024, 11:06 U nas była podobna sytuacja, tylko że pan nie był w dps. O jego pobycie w ZK dowiedzieliśmy się po około 2 latach. Uchyliliśmy decyzję, potem była decyzja o nienależnie pobranym, a w końcu wystawiliśmy tytuł wykonawczy na ten cały zasiłek pielęgnacyjny z dwóch lat.
Następnie po wyjściu z ZK pan złożył nam nowy wniosek o zasiłek pielęgnacyjny - potrącamy mu ten zasiłek na spłatę nienależnie pobranego świadczenia.
Acha, bo ja się zastanawiam czy mu słać upomnienia i ewentualny tytuł do ZK z racji tego, że on ma tam być do 10.09.2024r. i raczej wróci do dpsu.
ODPOWIEDZ