nienaliczanie odsetek - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 29 lis 2024, 13:43

Witam
Pracuje na sygnity i mam problem jak w programie sygnity zrobić żeby dłużnikowi nie naliczało odsetek od należności głównej?
Dłużnik spłacił wszystkie odsetki z należności głównej i został zwolniony z dalszych odsetek ( naliczane co miesiąc) moje pytanie jak w programie zaznaczyć żeby dłużnikowi nie naliczały sie odsetki??? ktoś coś wie ??? Bardzo proszę o pomoc. Będę bardzo wdzięczna
beatab
Referent
Od: 16 kwie 2014, 12:14
Zajmuję się:

Napisano: 01 gru 2024, 16:43

beatab pisze:
29 lis 2024, 13:43
Witam
Pracuje na sygnity i mam problem jak w programie sygnity zrobić żeby dłużnikowi nie naliczało odsetek od należności głównej?
Dłużnik spłacił wszystkie odsetki z należności głównej i został zwolniony z dalszych odsetek ( naliczane co miesiąc) moje pytanie jak w programie zaznaczyć żeby dłużnikowi nie naliczały sie odsetki??? ktoś coś wie ??? Bardzo proszę o pomoc. Będę bardzo wdzięczna
Z ciekawości.. Na jakiej podstawie dłużnik został zwolniony z dalszych odsetek? Tzn. tych "na przyszłość"?
kaffi
Referent
Od: 23 lut 2016, 20:30
Zajmuję się:

Napisano: 02 gru 2024, 9:55

kaffi pisze:
01 gru 2024, 16:43
beatab pisze:
Witam
Z ciekawości.. Na jakiej podstawie dłużnik został zwolniony z dalszych odsetek? Tzn. tych "na przyszłość"?
wg radcy prawnego "... umorzenie może nastąpić w stosunku do części zobowiązania, czyli samych odsetek.... "
beatab
Referent
Od: 16 kwie 2014, 12:14
Zajmuję się:

Napisano: 05 gru 2024, 21:01

beatab pisze:
02 gru 2024, 9:55
kaffi pisze:
01 gru 2024, 16:43
beatab pisze:
Witam

wg radcy prawnego "... umorzenie może nastąpić w stosunku do części zobowiązania, czyli samych odsetek.... "

Czyli wg Rady można umorzyć odsetki, które jeszcze nie istnieją? Trochę zaskakujące stanowisko jak dla mnie
kaffi
Referent
Od: 23 lut 2016, 20:30
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x