Witam, co jeżeli ktoś nie odebrał decyzji do 10.08 wystawionej 27.07.2023 r., czekamy aż odbierze i wypłacamy z wyrównaniem w następnym miesiącu czy jak ?
Pozdrawiam
W terminie to znaczy? Wypłata dodatku jest zawsze do 10, do dziś dałam mu szansę, bo obiecał, że przyjdzie, jeśli wyślę dziś decyzję ona do 10-tego nie dotrze, a z kolei w pomocy społecznej zakazane jest wypłacenie pieniędzy bez odebrania decyzji, czy tutaj nie jest tak samo?
Tzn. doreczenie/wysłanie decyzji w terminie miesiąca od złożenia wniosku ( a nie wydrukowanie czy podpisanie decyzji).Nataliaxxx pisze:W terminie to znaczy?
W takim razie wysyłam dziś i wypłacam jutro już pierwszy miesiąc czy wypłacam po wróceniu się zwrotki potwierdzającej odbiór?Maxima pisze: ↑09 sie 2023, 12:46Jak zakazane? Jaki artykuł o tym mówi?
Wystarczy zapis w ustawie, że złozenie odwołania nie powoduje wstrzymanie wypłaty świadczenia ( a co dopiero nieodebranie decyzji).
Tzn. doreczenie/wysłanie decyzji w terminie miesiąca od złożenia wniosku ( a nie wydrukowanie czy podpisanie decyzji).Nataliaxxx pisze:W terminie to znaczy?
od razu wypłacaszNataliaxxx pisze: ↑09 sie 2023, 14:59W takim razie wysyłam dziś i wypłacam jutro już pierwszy miesiąc czy wypłacam po wróceniu się zwrotki potwierdzającej odbiór?Maxima pisze: ↑09 sie 2023, 12:46Jak zakazane? Jaki artykuł o tym mówi?
Wystarczy zapis w ustawie, że złozenie odwołania nie powoduje wstrzymanie wypłaty świadczenia ( a co dopiero nieodebranie decyzji).
Tzn. doreczenie/wysłanie decyzji w terminie miesiąca od złożenia wniosku ( a nie wydrukowanie czy podpisanie decyzji).Nataliaxxx pisze:W terminie to znaczy?![]()