niereformowalny dłużnik - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 23 mar 2025, 22:29

cześć, też macie takie hity? Mam pana, który od 2016 roku co roku olewa płatność, rok rocznie na nasze wnioski jest skazywany na karę więzienia, idzie tam, posiedzi zależnie 7 miesięcy albo rok (różnie go skazują), wychodzi i nadal nie płaci a dług narasta i narasta, z gościem zero kontaktu, korespondencji nie odbiera nigdy, na wywiady się nie stawia. Co roku więzienie, wychodzi, nie płaci. W więzieniu zwykle też nie podejmuje pracy, nic nie ściąga się z jego "zarobku" tam.
W międzyczasie "doszło" mu kolejne świadczenie na jego konto. I co z takim zrobić???
liam76
Praktykant
Od: 23 mar 2025, 22:08
Zajmuję się: FA

Napisano: 24 mar 2025, 8:33

Za bardzo nic niestety, zrobić wszystko co masz do zrobienia, porządek w papierach trzymać i się nie przejmować. Mam ze 200 takich osobników i na każdy twój jeden pomysł co z nim zrobić on znajdzie 10 rozwiązań jak uniknąć płacenia :)
Franna
Praktykant
Od: 13 mar 2025, 12:59
Zajmuję się: FA i ŚR + wszelkie świadczenia osłonowe

Napisano: 24 mar 2025, 12:13

Ale niby co mielibyśmy robić z takimi dłużnikami? Robimy co mamy w ustawie i nic więcej. Inna sprawa trochę wątpię aby za same alimenty go wysyłali go do sanatorium. Pewnie zbiera jeszcze punkty za inne dokonania.
MadJack
Awatar użytkownika
Referent
Od: 26 lip 2017, 9:29
Zajmuję się: DE, DM, FA, ST, ŚW

Napisano: 27 mar 2025, 7:34

liam76 pisze:
23 mar 2025, 22:29
cześć, też macie takie hity? Mam pana, który od 2016 roku co roku olewa płatność, rok rocznie na nasze wnioski jest skazywany na karę więzienia, idzie tam, posiedzi zależnie 7 miesięcy albo rok (różnie go skazują), wychodzi i nadal nie płaci a dług narasta i narasta, z gościem zero kontaktu, korespondencji nie odbiera nigdy, na wywiady się nie stawia. Co roku więzienie, wychodzi, nie płaci. W więzieniu zwykle też nie podejmuje pracy, nic nie ściąga się z jego "zarobku" tam. https://omegle.onl/ vshare
W międzyczasie "doszło" mu kolejne świadczenie na jego konto. I co z takim zrobić???

I got this,....
liam76
Praktykant

Napisano: 27 mar 2025, 7:43

liam76 pisze:
23 mar 2025, 22:29
cześć, też macie takie hity? Mam pana, który od 2016 roku co roku olewa płatność, rok rocznie na nasze wnioski jest skazywany na karę więzienia, idzie tam, posiedzi zależnie 7 miesięcy albo rok (różnie go skazują), wychodzi i nadal nie płaci a dług narasta i narasta, z gościem zero kontaktu, korespondencji nie odbiera nigdy, na wywiady się nie stawia. Co roku więzienie, wychodzi, nie płaci. W więzieniu zwykle też nie podejmuje pracy, nic nie ściąga się z jego "zarobku" tam.
I got this,....
liam76
Praktykant

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x