nieszczęsne zaświadczenia - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 20 sie 2015, 9:20

Nie rozumiem idei wydawania zaświadczeń o nieubieganiu i niepobieraniu ZR.... Nie wiem czy ja robię coś nie tak skoro nie wymagam takich zaświadczeń... Jak to wygląda u was????
zosia001

Napisano: 20 sie 2015, 9:22

ja też wystawiam wciąż te zaświadczenia
ja nie żądam pisze tylko info do innej gminy ewentualnie że przyznałam tej osobie śr i jak pobiera u nich to mają dać znać
asiak

Napisano: 20 sie 2015, 9:34

Przecież osoba podpisuje się pod oświadczeniem na wniosku, że nie jest pobierany w innej instytucji....
zosia001

Napisano: 20 sie 2015, 9:46

nie wymagam i dziwię się, że inni wymagają
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2015, 10:15

zosia001 pisze:Przecież osoba podpisuje się pod oświadczeniem na wniosku, że nie jest pobierany w innej instytucji....
podpis podpisem a pozniej okazuje sie ze 3 osrodkach zlozyla :) to ze mamy debilil ustalajacych ustawy nie znaczy ze my tez tacy musimy byc
dsdds

Napisano: 20 sie 2015, 10:18

dsdds pisze: podpis podpisem a pozniej okazuje sie ze 3 osrodkach zlozyla :)
więc widzisz, że zaśw. z jednej gminy ( zameldowania ) nic nie daje ;)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2015, 11:35

ewalu pisze:
dsdds pisze: podpis podpisem a pozniej okazuje sie ze 3 osrodkach zlozyla :)
więc widzisz, że zaśw. z jednej gminy ( zameldowania ) nic nie daje ;)
zameldowanie to w tej chwili tylko ewidencja, ludzie bardzo często mieszkają nie tak gdzie meldunek i jak ewalu pisze co nam da zaświadczenie z miejsca zameldowania jak osoba może mieszkać gdziekolwiek,
Kati@

Napisano: 20 sie 2015, 12:10

dsdds pisze:pozniej okazuje sie ze 3 osrodkach zlozyla :)
Może złożyć i w 10 ośrodkach i dopóki nie złoży w miejscu zameldowania to żadne zaświadczenie nic Ci nie da.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x