Nieuzasadniona odmowa przyjęcia pracy, potem inne zatrudnien

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
Natalia2552
Praktykant
Zajmuję się: ŚR/ŚW, FA,
Kontakt:

Nieuzasadniona odmowa przyjęcia pracy, potem inne zatrudnien

Post autor: Natalia2552 »

Witam! Urząd Pracy Poinformował iz dłuznik z nieuzasadnionych przyczyn odmówił przyjecia proponowanego zatrudnienia. Wszczęłam postępowanie. Z informacji Komornika na bieżąco alimentów nie płaci w 50%. Teraz przynosi umowę z innym pracodawcą. Co teraz? Wydaje decyzję o uznaniu za uchylającego się czy umarzam postępowanie?
Awatar użytkownika
aGa111
Referent
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny
Kontakt:

Re: Nieuzasadniona odmowa przyjęcia pracy, potem inne zatrud

Post autor: aGa111 »

a czy po odebraniu zawiadomienia przyszedł do Ciebie z tą umową np. w przeciągu 7 dni? Jeżeli tak, to ja bym chyba umorzyła
Natalia2552
Praktykant
Zajmuję się: ŚR/ŚW, FA,
Kontakt:

Post autor: Natalia2552 »

Przyszedł z umową po ponad miesiącu od jej podpisania, postępowanie w momencie podpisania umowy było już wszczęte. Zglosił się po odebraniu zawiadomienia o zebraniu materiału dowodowego w sprawie.
Awatar użytkownika
aGa111
Referent
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny
Kontakt:

Post autor: aGa111 »

Taj jak wyżej pisałam. Umorzyłabym gdyby w przeciągu 7 dni od powzięcia informacji o tym, że w jego sprawie zostało wszczęte postępowanie z urzędu przyszedł i przedstawił umowę o pracę.
ODPOWIEDZ