Nieznany adres zamieszkania dłużnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 08 sie 2018, 22:00

Witam, mam pytanie co byście zrobili w takiej sytuacji - przysłano mi wniosek o podjęcie działań z innego OPS który był przekazany do nich też z innego ośrodka, że niby dłużnik mieszka na terenie naszej gminy. Wysłałam wezwanie- awizowane, wszczęłam postępowanie, wysłałam zapytanie do komornika czy płaci, zawiadomienie o wszczęciu wróciło z adnotacją że dłużnik się wyprowadził no to napisałam do komornika o inny adres, ten wskazał jakiś adres do korespondencji, no to wysłałam na ten wskazany adres - pismo wróciło że dłużnik tam nie mieszka, więc znowu napisałam do komornika o adres - 10 sierpnia mijają już 2 miesiące od wszczęcia postępowania. Dzwoniłam do komornika czy mi coś odpowiedzą ale niestety powiedzieli ze odłożyli tą sprawę i nic nie odpiszą na razie. Myślałam żeby zawiesić postępowanie ale nie znam adresu strony więc jej o tym nie poinformuję, pytałam radcy- on stwierdził że tu nie ma rozwiązania. Może wy macie jakieś podpowiedzi, może ktoś miał taki przypadek?
FA2016
Stażysta
Od: 13 mar 2017, 16:31
Zajmuję się: FA/DM/DE

Napisano: 09 sie 2018, 7:48

piszesz do OWW, że nie jesteś OWD i zamykasz sprawę.
Nie masz podstawy prawnej do pisania do komornika
Weles
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 08 sie 2018, 12:46
Zajmuję się: byle czym

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x