no to już chyba pełnia szczęścia .. czy może o czymś zapomniałam
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Wyjaśnijcie mi jak możecie, jak to jest z tym KRUSEM, jeżeli osoba ma przyznany zasiłek dla opiekuna a składki miała opłacane w Krusie bo złożyła wtedy oświadczenie o zaprzestaniu prowadzenia dzialanosci i jest jako domownik ubezpieczona to teraz w związku ze zmiana tej ustawy będzie mogła być dalej ubezpiueczona w Krus a jezeli zechce to my mozemy ją ubezpoiueczyc czy teraz bedzie to obowiazkowe. Juz sie gubię w tych wszystkich zmianach
wcześniej w art. 3 w pkt 23 lit. c brzmiał utrata zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej z wyłączeniem pracy wykonywanej na podstawie umowy o dzieło a teraz jest utrata zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej, czyli rozumiem , że w tej innej pracy zarobkowej znajduje się też umowa o dzieło chyba , że źle myślę