no i mamy ogłoszone , wyczekiwane zmiany - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 03 wrz 2015, 17:47

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 03 wrz 2015, 19:58

no to już chyba pełnia szczęścia :D :D .. czy może o czymś zapomniałam :?:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 03 wrz 2015, 20:03

ewalu pisze:no to już chyba pełnia szczęścia :D :D .. czy może o czymś zapomniałam :?:
przypomniałam sobie https://orka.sejm.gov.pl/opinie7.nsf/naz ... 3588_u.pdf ... chociaż myślałam, że to jeszcze w projektach wisi ;)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 04 wrz 2015, 7:30

czyli, że co ? z tym KRUSEM teraz ?
asiak

Napisano: 04 wrz 2015, 8:51

Czyli teraz w nowym okresie zasiłkowym dochody z umowy o dzieło normalnie będą uzyskiem i utratą tak :)
Dorota..

Napisano: 04 wrz 2015, 8:58

a co TW nadal wystawiamy?
xxxxxxxxx

Napisano: 04 wrz 2015, 9:07

Wyjaśnijcie mi jak możecie, jak to jest z tym KRUSEM, jeżeli osoba ma przyznany zasiłek dla opiekuna a składki miała opłacane w Krusie bo złożyła wtedy oświadczenie o zaprzestaniu prowadzenia dzialanosci i jest jako domownik ubezpieczona to teraz w związku ze zmiana tej ustawy będzie mogła być dalej ubezpiueczona w Krus a jezeli zechce to my mozemy ją ubezpoiueczyc czy teraz bedzie to obowiazkowe. Juz sie gubię w tych wszystkich zmianach :shock:
Dorota..

Napisano: 04 wrz 2015, 9:19

ale w tej ustawie z 3 września nie ma wzmianki o umowie o dzieło chyba że nie widzę.
Edy

Napisano: 04 wrz 2015, 9:28

Edy, nie ma wzmianki, ponieważ wykreślono zapis "z wyjątkiem umowy o dzieło", czyli teraz umowa o dzieło jest utratą i uzyskiem
mnm

Napisano: 04 wrz 2015, 9:32

wcześniej w art. 3 w pkt 23 lit. c brzmiał utrata zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej z wyłączeniem pracy wykonywanej na podstawie umowy o dzieło a teraz jest utrata zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej, czyli rozumiem , że w tej innej pracy zarobkowej znajduje się też umowa o dzieło :D chyba , że źle myślę
Dorota..

Strona 1 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x