No i ustawa 500 + przyjęta - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 11 lut 2016, 14:02

nie dla samotnych matek
masterm

Napisano: 11 lut 2016, 14:07

no na to to ani ja ani Ty wpływu nie mamy ....
nigdy nie jest tak że wszyscy są zadowoleni
gasiak

Napisano: 11 lut 2016, 14:10

gasiak pisze:no na to to ani ja ani Ty wpływu nie mamy ....
nigdy nie jest tak że wszyscy są zadowoleni
dokladnie, z tym, że ja wychodze z założenia że albo wszytskim albo nikomu , bogaci będą bogatsi a biedni jak byli tak dalej będą biednymi
masterm

Napisano: 11 lut 2016, 14:16

no co ty???
dostana bogaci i biedni...... po du... ie dostaną przeciętniacy

A samotne matki nie dostaną bo nie zwiększą przyrostu naturalnego.... u ludzi dzieworództwo ani wiatropylność nie dziala :lol:
~o~

Napisano: 11 lut 2016, 14:19

~o~ pisze:no co ty???
dostana bogaci i biedni...... po du... ie dostaną przeciętniacy

A samotne matki nie dostaną bo nie zwiększą przyrostu naturalnego.... u ludzi dzieworództwo ani wiatropylność nie dziala :lol:
chodziło mi o te samotne matki ktore pracując za najniższa krajowa + alimenty przekrocża próg 800,00 zł
masterm

Napisano: 11 lut 2016, 14:23

Nie wiem ale jak dla mnie ta cała dyskusja jest bez sensu, samotne, bogaci, biedni i inne.
Jest jak jest i mi to obojętne. A czy samotnie wychowująca matka i pracująca za 1600 zł na rękę dostałą by zasiłek rodzinny i dodatek z tytułu samotnego wychowania? NIE!
Więc wg mnie ustawą gdzie można szukać jakiś pretensji z samotnymi matkami na pierwszej lini jest ta o świadczeniach rodzinnych która jest jakby pomocą dla biedniejszych a nie ta 500+.
P.S. nie jestem za żadnym śmieszną partią pokroju PIS, PO, .N, SLD czy też PSL...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 11 lut 2016, 14:25

jeszcze są samotne matki wdowy które to nawet alimentów nie mają
Agu

Napisano: 11 lut 2016, 14:28

~o~ pisze:dostana bogaci i biedni...... po du... ie dostaną przeciętniacy
czyli jak zawsze
~o~ pisze:u ludzi dzieworództwo ani wiatropylność nie dziala
nie? kurde cały czas w to wierzyłam

no to co teraz będzie szturm na ośrodki
olga271

Napisano: 11 lut 2016, 14:31

Jak zwykle samotne, biedne i nieszczęśliwe.

A co mogą powiedzieć niepełnosprawni którzy od 10 lat pobierają tą samą wysokość zas. pielęgnacyjnego ?

Mówi się że dla 75-latków za mało na darmowe leki, przecież oni mają z automatu od państwa dodatek pielęgnacyjny (daje to państwo) i jeszcze im mało !
padołek

Napisano: 11 lut 2016, 14:36

Co wy z tymi samotnymi matkami :roll: . Nie ma tu żadnej dyskryminacji samotnych matek. :!:
NIKT nie dostanie na pierwsze dziecko jeżeli dochód mu przekracza (samotna czy nie, rodziny tez nie dostaną)
Gdzie tu jest dyskryminacja samotnych matek. Ja bynajmniej jej nie widzę :shock:
*Ilona

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x