Cz osobie która jest w liceum dziennym (klasa Maturalna) należy się świadczenie rodzicielskie? Czy uczęszczając na zajęcia sprawuje opiekę nad dzieckiem? Jak wy podchodzicie do tego tematu??
No właśnie. Na szkoleniu powiedział Mazurkiewicz, że z tą szkołą dzienną to nie bardzo, chyba że ma indywid. nauczanie. I teraz nie wiem czy dać czy nie i niech się odwoła.
bezpieczniej wziąć oświadczenie i niech ci napisze ile godzin w jakie dni jest w szkole i jak wygląda ogólnie kwestia sprawowania opieki nad dzieckiem, (czyli tak jak przy zatrudnieniu)
Mam podobny przypadek. Matka składa na rodzicielskie, uczy się w liceum - klasa maturalna. Za zgodą dyrektora i rodziców uczęszcza tylko na zajęcia, z których będzie miała maturę tj. na ok 4 godziny dziennie od poniedziałku do piątku. Skłaniam się ku odmowie...
I co przyznałaś???
Mam podobną sprawę i ciągle się waham.
do kb
A jak postępujesz przy zatrudnieniu - na co zwracasz uwagę? Na liczbę godzin pracy dziennie? Miejsce pracy w tej samej miejscowości? Czy praca tylko wykonywana w domu? Czy inne?
kiki88 pisze:ja miałam dwie uczennice i im przyznalam
ja wszystkim uczennicom przyznaję
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Dzięki Ewalu, że się odezwałaś.
A może macie jeszcze jakiś argument. Moje wątpliwości dotyczą czasu spędzanego w szkole w systemie dziennym, który czasami jest większy niż pracownika, np. na 1/2 etatu. A tu były odmowy na dodatek do zasiłku rodzinnego z tyt. urlopu wychowawczego.