noty księgowe za środki na utrzymanie lokalu w rdd - Piecza Zastępcza

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 31 maja 2016, 14:08

Witam
Mamy Rodzinny Dom Dziecka w którym jest umieszczone 8 dzieci w tym 1 z innego Powiatu. Mam wątpliwości związane z wystawianiem not księgowych za środki finansowe na utrzymanie lokalu mieszkalnego, które otrzymuje RDD.
W związku z tym mam pytanie czy wystawiając noty księgowe za w/w środki dzielicie kwotę z decyzji administracyjnej przez liczbę dzieci umieszczonych w pieczy oraz przez prowadzących Rodzinny Dom Dziecka czy dzielicie tylko przez liczbę dzieci umieszczonych w pieczy zastępczej?
Bardzo proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
agnes496
Praktykant
Od: 31 maja 2016, 13:55
Zajmuję się:

Napisano: 31 maja 2016, 14:54

my dzielimy tylko przez liczbę dzieci umieszczonych w danym okresie w RDD
Od: 29 lut 2016, 11:21
Zajmuję się:

Napisano: 07 mar 2017, 9:45

Ja dzielę kwotę z decyzji na utrzymanie lokalu przez liczbę dzieci w pieczy wraz z prowadzącymi RDD gdyż chodzi o obciążenie gminy 10,30,50% tylko za dziecko, a w kwocie z decyzji są również koszty poniesione na prowadzących RDD. Tych nie powinno się zaliczać.
KK-pcpr

Napisano: 08 mar 2017, 16:23

KK-pcpr pisze:Tych nie powinno się zaliczać.
Czemu nie powinno się zaliczać? Wskaż podstawę prawną takiego postępowania. Art. 192 ustawy o wspieraniu rodziny mówi wyraźnie co jest wydatkiem na opiekę i wychowanie dziecka.
Grzegorz_I

Napisano: 09 mar 2017, 13:16

Nie chodziło mi o nie zaliczenie środków na utrzymanie lokalu w celu obciązenia gminy za dziecko bo wiadomo ze gmina wspolfinansuje wszystkie wydatki na opieke i wychowanie dziecka. Chodziło mi sposob liczenia tzn. jesli jest jakas kwota w decyzji przyznajacej srodki na utrzymanie lokalu mieszkalnego to nalezy wyciagnac z tej kwoty czesc przypadajaca na jedno dziecko, bo gmina wspolfinansuje tylko dziecko, a nie jeszcze dodatkowo prowadzacych rodzinny dom dziecka. Reasumujac - logicznie (wedlug mnie) biorac sposob liczenia nalezy kwote z decyzji podzielic przez dzieci w pieczy oraz prowadzacych RDD/rodz.zast i wyjdzie koszt jednego dziecka, ktory nastepnie przeliczymy na 10,30,50% jako kwota do zwrotu z gminy.
KK-pcpr

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x