ja piszę tak:
postanawiam przyznać pomoc materialną w formie stypendium szkolnego w roku szkolnym 2013/2014 dla ucznia: ....................., ur. ..................... na okres od 01.10.2013r do 30.11.2013r.
a później w czerwcu piszę tak:
postanawiam przyznać pomoc materialną w formie stypendium szkolnego w roku szkolnym 2013/2014 dla ucznia: ....................., ur. ..................... na okres od 01.10.2013r do 30.11.2013r. oraz na okres od 01.05.2014r. do 30.06.2014r.”
Oczywiście wszystko zależy ile dostaniemy kasy i na jaki okres przyznamy stypendium....
Wypłata stypendium za okres ...............................nastąpi pod warunkiem dostarczenia przez stronę oryginalnych rachunków, faktur, dowodów wpłaty bądź pisemnych oświadczeń wystawionych przez szkołę dokumentujących zakup przedmiotów, o których mowa w sentencji decyzji. Stypendium wypłacane jest do wysokości kwot, na które wystawiono rachunki lub faktury, nie więcej jednak niż kwota przyznanego stypendium.
ja do tej pory przyznawałam na okres dłuższy niż do grudnia danego roku (zdarzało się nawet przyznać jednorazowo na 10 miesięcy) i okazuje się,że podczas kontroli można mieć problemy ponieważ jest to dotacja na określony rok budżetowy, który się kończy w grudniu
gdzieś tu powinien być na forum link do orzeczenia sądu w tym temacie