Nowa ( inna ) rzeczywistość... - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 27 paź 2015, 11:27

Jak sądzicie, jak będzie wyglądać pomoc społeczna za rzadów PIS? będą grzebać w naszej ustawie? Będzie lepiej? Gorzej?
Aszka,

Napisano: 27 paź 2015, 11:43

Będzie cudnie. Będziemy więcej zarabiać bo podniosą najniższą krajową. Będziemy mieć pracę bo będzie trzeba płacić 500 zł na dziecko, 1000 zł macierzyńskiego dla bezrobotnych i inne zasiłki które w sumie będą sięgać średniej krajowej. Nie trzeba będzie zabierać dzieci bo rodzina będzie najważniejsza. Przemocy też nie będzie, bo przecież religia nakazuje kobiecie posłuszeństwo względem mężczyzny. Pedałów będziemy palić na stosie. 10 kwietnia będzie kolejnym dniem wolnym od pracy. Hurrrrrra!
piterr

Napisano: 27 paź 2015, 11:52

Ale, Irlandia już była.
t.franek

Napisano: 27 paź 2015, 14:04

Piter ! Jesteś genialna/y ! Już mi się podoba ! A na powitanie naszym klientom będziemy mówić "Szczęść Boże" i "Bóg zapłać". Kraina szczęśliwości ! Bez gender i takich tam przebierańców jak posłanka Grodzka.
male

Napisano: 27 paź 2015, 14:27

Chyba nie rozwalą pomocy społecznej, tak jak planowała to PO - struktura ps pozostanie taka sama ( mam na mysli to ze nie bedzie tego co bylo juz w projektach ).
Zifija,

Napisano: 27 paź 2015, 14:56

Wiem, że teraz polityka ważniejsza bo od tego zależy nasza przyszłość. Ale mam inny problem. Sąd wystąpił do naszego MOPS o przekazanie kserokopii wywiadów i wszystkich innych dokumentów odnośnie pewnej osoby. Mamy to wydać czy możemy odmówić. Pomocy!!!
kaziutek

Napisano: 27 paź 2015, 21:40

Cóż, chyba nie masz wielkiego pola do popisu i wydasz te dokumenty.
Pomyśl czy osobie lub komu z jej rodziny odmówiliście wydania kopii - może być tak, że toczy się jakieś postępowanie, w którym informacje z wywiadów mogą mieć znaczenie (może ktoś się powołał na to, iż był/jest klientem OPS, że znana jest jego sytuacja, itp. lub odwrotnie: ktoś wskazuje, że inna osoba była monitorowana przez OPS, że są zebrane określone informacje, itp.). Nie piszesz jaki wydział, ale rozważ czy to Wasz klient i czy kto inny o te informacje wnioskował, Sąd sam z siebie to niekoniecznie - chyba, że OPS składał jakiś wniosek w sprawie osoby/rodziny. Generalnie to Sąd może występować o takie dokumenty i pola do popisu nie ma.
A tak na marginesie, to powiem, że w ten sposób to i dokumentację NK zebraną przez GR mogą sobie strony oglądać pomimo, że w OPS-ie danych wrażliwych bronisz jak lew.
Do miłego.
Maksjanin

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem