nowa praca/ zmiany zatrudnień w bazowym.Ewalu i inni - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 10 sty 2017, 17:36

Babka składa o zr z tym, że w bazowym kilkukrotnie zmieniła pracę była zatrudniona w 4 pracach jednocześnie . W weryfikacji wychodzi, że rozpoczęła w kwietniu 2015 do chwili obecnej inną we wrześniu 2015 do chwili obecnej, dodatkowo jest jakieś zlecenie a praca pełnoetatowa zakończyła sie w 2016. Co mam do choroby liczyć utrata na utratę a reszte tak jak wychodzi z zus data uzyskania uprawniania i na liczbę miesięcy?? Wskakuja mi w ten sposób na przekroczenie bo z końcem roku 2015 były u większe wynagrodzenia (mimo tego,iz było pół etatu , ale dzieli cały dochód przez te miesiace) Podpowiedzcie czy zlecenie w tym całym bazowym tez utracić? Zgłupiałam powiem.Proszę wskażcie czy dobrze myslę/
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Napisano: 10 sty 2017, 21:24

ja bym przede wszystkim porozdzielał dochody zus i podatek wszystkich prac, te które są nie aktualne na dzień składania wniosku w ogóle nie brałbym pod uwagę (co do obliczenia dochodu) a te co były w 2015 i są nadal obliczyłbym każdej z osobna średnią miesięczną a później suma tych średnich jest dochodem danej osoby + ewentualny uzysk po roku bazowym aktualny w dniu składaniu wniosku
marcelino

Napisano: 11 sty 2017, 17:22

Dzieki wielkie ;)
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Napisano: 12 sty 2017, 14:37

Jeszcze ja się dołączę... To wszystko wyliczasz na podstawie danych z empatii czy wzywasz do uzupełnienia o PIT-11, umowy, świadectwa?
izzka

Napisano: 12 sty 2017, 15:12

Nie no pity biorę, w empatii dochody są przecież pozbijane w jedną całość chociaż wydruk dochodu z empatii to podstawa reszta (pity 11) to składowe całości.
marcelino

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x