Nowa rodzina czy uzupełnienie - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 06 mar 2023, 14:39

Wnioskodawca matka złożyła wniosek o KDR dla siebie i trojga swoich dzieci, dwoje najmłodszych dzieci ma z nowym partnerem, któremu na tamten czas karta nie przysługiwała. Po roku urodziło im się trzecie wspólne dziecko i to teraz ojciec składa nowy wniosek o KDR dla siebie i nowo narodzonej córki. Pytanie traktuje wniosek ojca jako nową rodzinę? Bo nie pasuje mi uzupełnienie rodziny. Czy może jednak córce zaznaczyć jako uzupełnienie rodziny? (we wniosku nie mam podanego pełnego składu).
mikannn1
Praktykant
Od: 09 sie 2022, 13:00
Zajmuję się: pracownik socjalny

Napisano: 06 mar 2023, 15:15

to jest dylemat :roll: , ale ja chyba w tym przypadku zrobił bym mimo wszystko dodanie nowych członków rodziny skoro masz już matkę z poprzednimi dziećmi w systemie, żyją razem i mają wspólne dzieci ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 07 mar 2023, 15:27

hmmm w takim przypadku myślę, że warto było by dopisać resztę składu we wniosku co? bo jakby nie patrzeć mam teraz nowego wnioskodawcę :| ehh nie mam pojęcia jak to ugryźć i dumam kolejny dzień :lol:
mikannn
Referent
Od: 17 mar 2017, 15:01
Zajmuję się: PS

Napisano: 08 mar 2023, 11:55

Jeśli komuś się przyda to według Bartłomieja Mazurkiewicza jest to faktycznie uzupełnienie rodziny i we wniosku podajemy pełen skład osobowy :)
mikannn1
Praktykant
Od: 09 sie 2022, 13:00
Zajmuję się: pracownik socjalny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x