Nowa ustawa 2015 - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 09 gru 2014, 20:47

ZDO nie zniknie bo to jest prawo nabyte.Inaczej,ci ludzie ktorym przywrócono prawa nabyte czyli ZDO nie stracą nigdy a dlatego że pech chciał iż najpierw zostalo im to odebrane a potem przywrocone gyż okazalo sie ze niekonstytucyjne bylo zabranie swiadczenia i przez to iż taka sytuacja miala miejsce-zabranie-przywrocenie przez TK,nie ma możliwości zabrania tym ludziom.Prościej już sie nie dało.
zuzu

Napisano: 09 gru 2014, 21:02

Ale opiekunom wcale nie przywrócono tego co zabrano.ZDO jest nowym tworem i powinno właśnie raz na zawsze zniknąć,a pojawić się z powrotem świadczenie pielęgnacyjne,bo to do niego pierwotnie nabyli prawo.
Rysio

Napisano: 09 gru 2014, 22:32

Ta władza nie jest gwarantem niczego.
Raz pozbawila ludzi praw nabytych, to czym teraz moze byc dla niej pozbawienie tych samych ludzi jakiś zasiłeczków. I jezeli ktos nie będzie chciał poddać skalowaniu swojego podopiecznego, znajdzie sposób, zeby zarzucic mu prawa niesłusznie nabyte. Cóz to dla niej jest przy jej przebiegłości, wyrachowaniu i działaniu z pełną premedytacją.
m&m

Napisano: 10 gru 2014, 9:59

A gdzie można się zapoznać z planowanymi zmianami w świadczeniach pielęgnacyjnych? To ten projekt z września na stronie mpips, czy jest coś innego?
a-nika

Napisano: 10 gru 2014, 12:20

a-nika pisze:A gdzie można się zapoznać z planowanymi zmianami w świadczeniach pielęgnacyjnych? To ten projekt z września na stronie mpips, czy jest coś innego?
Przedstawienie projektowanych zmian legislacyjnych służących wprowadzeniu stosowania formularza kwalifikowania do specjalistycznego wsparcia wypracowanego przez Zespół ds. Rozwiązań Systemowych dla Osób Niepełnosprawnych oraz omówienie innych zmian legislacyjnych służących lepszej sytuacji osób niepełnosprawnych. Podsumowanie zmian projektu godz 14.27 https://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/transm ... 9C00370F2C#
Gość 45

Napisano: 10 gru 2014, 12:59

Dziękuję. A jakaś relacja pisemna? (nie mam głośników)
a-nika

Napisano: 10 gru 2014, 15:27

wiecie co wysłuchałam transmisję myslę,że to nie przejdzie tak łatwo i nie będzie to tak szybko pogadali posiedzieli i tyle.
walentyna

Napisano: 10 gru 2014, 15:56

ta sama myśl mnie naszła.
xvc

Napisano: 10 gru 2014, 16:23

Niech tylko do Ministerstwa zaczną dobiegać sygnały,że opiekunowie masowo składają wnioski o wszczęcie postępowania w związku z wyrokiem TK,to nową ustawę ze stopniami niesamodzielności wprowadzą zanim się obejrzycie.
Zorientowany

Napisano: 10 gru 2014, 19:26

Zorientowany pisze:Niech tylko do Ministerstwa zaczną dobiegać sygnały,że opiekunowie masowo składają wnioski o wszczęcie postępowania w związku z wyrokiem TK
A składają? U mnie nikt nie składa... Bo to wiesz, trzeba najpierw ze świadczenia zrezygnować, a potem liczyć na łut szczęścia/SKO/WSA i czekać kilka miesięcy - a ryzyko jest, że nie dadzo.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x