nowa ustawa dm??
nowa ustawa dm??
Witam czy pojawiła się jakas nowa ustawa nt dodatków mieszkaniowych bądz jakies nowe zmiany?Proszę o info oraz aktualny Dz. U. Pozdrawiam
Re: nowa ustawa dm??
Na razie planowany jest projekt. Więcej na ten temat przeczytasz https://dodatekmieszkaniowy.pl/nieodplat ... otrzeba-mi
został ogłoszony tekst jednolity ustawy o dodatkach mieszkaniowych - obwieszczenie w DU z 30 stycznia 2017 poz. 180
A jeszcze wcześniej pamiętać należy, że była zmiana ustawy dm (Dz. U. z 2016 r. poz. 195) w dniu 1 kwietnia 2016 r., o czym na stronie dodatekmieszkaniowy.pl w zakładce aktualności.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DA
- Kontakt:
orientuje się ktoś jak to jest ze wzorem wniosku o dodatek mieszkaniowy? Spotkałem się z jego różnymi wzorami jednak w rozporządzeniu (Dz.U.2001.156.1817) jest określony jego wzór. Czy można go tak dowolnie modyfikować (dodawać pozycję)?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
- Kontakt:
Nie wolno. Wniosek powinien być zgodny z rozporządzeniem do ustawy.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DA
- Kontakt:
Tymczasem wchodząc na stronę jakiegokolwiek miasta rzadko kiedy możemy znaleźć wzór znajdujący się w w/w rozporządzeniu. Praktycznie zawsze dana instytucja modyfikuje ten wniosek pod swoje potrzeby. Z jednej strony jest to zrozumiałem ponieważ w tym wzorze brakuje kilku istotnych pozycji. Z drugiej strony jest on ściśle określony rozporządzeniem.
Zauważyłem również częstą praktykę dołączania drugiej strony do wniosku zatytułowanej "dodatkowe informacje" w których to mają być zawarte informacje nr dotyczące nr rachunku bankowego zarządcy, czy wnioskodawca opłacał na bieżąco swoje należności itd.
Zauważyłem również częstą praktykę dołączania drugiej strony do wniosku zatytułowanej "dodatkowe informacje" w których to mają być zawarte informacje nr dotyczące nr rachunku bankowego zarządcy, czy wnioskodawca opłacał na bieżąco swoje należności itd.
Oprócz nowa ustawa dm?? - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
zmiany
co zrobić
przyznanie 500 plus i dochód dla dodatków mieszkaniowych
pomóżcie proszę
Strona nie ponosi wydatków
Co zrobić???
nieprawdziwe oświadczenia o dochodach
108 czy 130
wszystko o nowym kryterium dochodowym
Wywiad środowiskowy (WSA)
Znaczenie zamieszkiwania w lokalu z punktu widzenia prawa do