Nowa wersja sygnity słaba - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 15 wrz 2016, 11:59

Wgrano nam nowa wersje programu sygnity i graficznie jest kiepska wg nas. wtedy bylo w okienku dzieci widac jakie swiadczenia mialy pryznane. teraz nawet podstawowa szkola trzeba wchodzic i zaznacza ze bedzie kontynuacja nauki i wychodzac z danego dziecka po wybraniu siedziby szkoly odchacza sie samo i nie przyznaje rozp. Czy mozna to poprawic
krak

Napisano: 15 wrz 2016, 12:09

Uprzejmie przypominamy, że nowy sposób obsługi wniosków był konsultowany z naszymi Klientami, wszystkie Jednostki otrzymały wyczerpujący opis z ilustracjami już 12 sierpnia na maile i mogły zgłaszać uwagi - wiele Jednostek z tego skorzystało i ich uwagi zostały uwzględnione w finalnej wersji 2-1.9, która ukazała się 1 września.

W szczególności właśnie na starym oknie było to nie najlepiej rozwiązane z dziećmi, bo były na innej liście niż reszta członków rodziny i były podpisane jako dzieci, co nie było jednoznaczne gdzie ma się znaleźć dziecko na które jest wnioskowana pomoc a gdzie takie dziecko na które nie jest i często zdarzały się pomyłki - teraz na nowym oknie jest jednoznaczny opis "dziecko (wnioskowana pomoc)" i wszystko wiadomo. Ponadto na starym oknie jak się pomyliło i umieściło osobę nie na tej liście co trzeba, to trzeba było usuwać z listy (co było trudne jak się już zweryfikowało tę osobę w Empatii - bo trzeba było najpierw usunąć wyniki weryfikacji) i dodać na drugą listę. A teraz wystarczy zmienić rodzaj osoby i jest OK, nie trzeba usuwać i dodawać.

Na nowym oknie nie ma nic przypadkowego, wszystko zostało tak opracowane, aby ułatwić i przyspieszyć Waszą pracę. Mamy wiele opinii z Jednostek, które potwierdzają że nowy sposób pozwala łatwiej i szybciej pracować. Oczywiście trzeba się przyzwyczaić, jak do każdej nowości. Przytaczałem już tutaj na forum parę razy te opinie, ale specjalnie dla Ciebie jeszcze raz:

jeden ośrodek:

"Małe porównanie
Stare okna - czas otwarcia
wniosek Zasiłek rodzinny, pielęgnacyjny, świadczenie wychowawcze czas ok. 8 sekund

Nowe okno
wniosek Zasiłek rodzinny, pielęgnacyjny, świadczenie wychowawcze czas ok 1,2 sekundy

Opinie pracowników:
reakcja pozytywna, wszystko bardziej skompensowane, nie trzeba skakać po oknach, zdecydowane ułatwienie w pracy, w jednym miejscu można ogarniać cały wniosek- największa zmiana dla pracownika to okno znane z pomostu, czyli dopasowanie osoby
"

drugi ośrodek

Ja mam Windows XP, serwer z tego co się orientuję pierwszej młodości nie jest, za to jest obciążony wszystkimi programami. Po przejściu na nową wersję program działa zdecydowanie szybciej: z ponad 15 sekund (czasami pół minuty) do kilku sekund. Koleżanka na win 7 śmiga jak szalona. Dopasowanie osoby zapożyczone z Pomostu także funkcjonuje doskonale. Wprowadzanie danych jest intuicyjne, nie ma skakania przez milion zakładek. Jest lista osób, przycisk MODYFIKUJ załatwia całą sprawę.

trzeci ośrodek:

SR:
Stary wniosek: ok. 11,75 sek.
Nowy wniosek: ok. 2,15 sek. !!!

SW:
Stary wniosek: ok. 11,04 sek.
Nowy wniosek: ok. 2,16 sek. !!!

itd.

źródło:
https://public.sygnity.pl/forums/viewtop ... 54&t=21750

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 15 wrz 2016, 12:23

ja mam dwie uwagi .. póki co ;) :
1. przy wprowadzaniu nowej osoby brak w wyborze adresu zamieszkania
2. można by dodać możliwość zmiany z "członka rodziny" na "dziecko(wnioskowana pomoc)" z poziomu osoby .. teraz trzeba usuwać ze składu rodziny i dodawać

:D :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 15 wrz 2016, 12:25

ewalu pisze:ja mam dwie uwagi .. póki co ;) :
2. można by dodać możliwość zmiany z "członka rodziny" na "dziecko(wnioskowana pomoc)" z poziomu osoby .. teraz trzeba usuwać ze składu rodziny i dodawać

no właśnie nie trzeba - wchodzisz na modyfikuj i zmieniasz - rodzaj osoby jest zaraz na górze
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 15 wrz 2016, 12:32

krak pisze:bylo w okienku dzieci widac jakie swiadczenia mialy pryznane.

nie wiem czy o to chodzi, ale raczej widać
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 15 wrz 2016, 12:42

jeszcze raz zachęcam do zapoznania się z opisem https://public.sygnity.pl/sites/default/ ... _fa_sw.pdf
nie jest długi, ale jest dużo informacji podanych, w tym właśnie o tych dzieciach i prostej zamianie z dziecka (wnioskowana pomoc) na innego członka rodziny albo na odwrót, bez konieczności usuwania i dodawania, co było konieczne na starym oknie wniosku
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 15 wrz 2016, 13:18

SYGNITY pisze:
ewalu pisze:ja mam dwie uwagi .. póki co ;) :

no właśnie nie trzeba - wchodzisz na modyfikuj i zmieniasz - rodzaj osoby jest zaraz na górze
JAK ROZWIJAM TO MAM TYLKO CZŁONKA RODZINY ... JEST TO DECYZJA ZMIENIAJĄCA
Załączniki
C.png
C.png (6.92 KiB) Przejrzano 370 razy
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 15 wrz 2016, 13:33

mi narazie ta nowa wersja tylko utrudnia pracę niż pomagać w porównaniu z poprzednią, podobnie było wcześniej przy zmianie starego oprogramowania na nowe, też przy zmianie okresu zasiłkowego, czy firma sygnity mogłaby wpadać na takie pomysły w bardziej luźniejszym czasie niż bum osób na świadczenia + opanowywanie nowych wersji
marcelino

Napisano: 15 wrz 2016, 13:55

@ewalu - a jaki wniosek o co to był?

@Marcelino - poczytaj wcześniejsze moje wypowiedzi, specjalnie daliśmy dużo wcześniej opis, aby można było się przyzwyczaić. Co więcej nie puścilibyśmy tego, gdyby nie to, że wszyscy którzy się z tym zaznajomili wyrażali się pozytywnie o zmianach, że jest łatwiej i szybciej
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 15 wrz 2016, 13:57

wniosek o zmianę świadczenia wychowawczego
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x